Jet Bussemaker blij met databank met 300 potentiële topvrouwen

De afgelopen weken zijn bijna 300 vrouwen aangemeld door bedrijven die volgens hen geschikt zijn om een topfunctie te bekleden.

Ze deden dat na een oproep van minister Jet Bussemaker (Emancipatie) en voorzitter Hans de Boer van werkgeversorganisatie VNO-NCW……

Het tweetal stuurde eind vorig jaar bijna 700 Nederlandse commissarissen een brief waarin ze hun vroegen actief te zoeken naar geschikte vrouwelijke kandidaten.

De namen komen in een databank waar bedrijven uit kunnen putten als ze een nieuwe bestuurder zoeken.

Bussemaker is tevreden. “Er werken genoeg mannen in de top van het bedrijfsleven. Deze lijst maakt direct een einde aan het excuus dat er niet genoeg vrouwen zouden zijn. Met zo’n 150 bestuurswisselingen per jaar en een lijst van 300 topvrouwen moeten ze er in de boardrooms van Nederland wel uit kunnen komen, zou je denken.”

Het Nederlandse streven is dat in 2016 zo’n 30% van de topbestuurders vrouw is, maar dat wordt bij lange na niet gehaald. Het aandeel vrouwen stijgt weliswaar mondjesmaat maar schommelt nu nog rond de 10%.

Bussemaker is niet voor een verplicht vrouwenquotum maar voorziet dat de politieke druk toeneemt om dit wel in te gaan stellen als er niet snel iets verandert.

Via de website topvrouwen.nl kunnen kandidaten zich aanmelden en bedrijven zoeken.

 

Lees ook:Tweede Kamer ligt dwars t.a.v. topvrouwen database van Bussemaker
Lees ook:Minister Bussemaker gaat door met lijst topvrouwen (inmiddels 700)
Lees ook:Annemarie Jorritsma als Kwartiermaker Topvrouwen.nl
Lees ook:Bussemaker brengt databank topvrouwen ergens anders onder
Lees ook:Topvrouw van het jaar vindt quota noodzakelijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>