Angela Ahrendts gaat van Burberry naar Apple

APPLE heeft één van de duurste mensen uit het bedrijfsleven aan zich weten te binden. Het gaat om Angela Ahrendts, die nu voorzitter is van het bestuur van Burberry.

In het voorjaar van 2014 gaat ze over naar de elektroniagigant, waar ze verantwoordelijk wordt voor alle winkels, zowel de virtuele app stores als de echte appleshops………

Bij Burberry wordt ze opgevolgd door Christopher Bailey, die de afgelopen 6 jaar de belangrijkste creatieve man was van het Britse modehuis, dat bekend is van zijn kleding en tassen met ruitpatroon.

De 53-jarige Angela Ahrendts deed haar ervaring vooral op in de modesector. Voordat ze bij Burberry ging werken, had ze hoge posities bij modebedrijven Liz Claiborne en Donna Karan. Bij Burberry was de Amerikaanse volgens Britse onderzoekers vorig jaar met een totale beloning van bijna 17 miljoen pond (20 de bestbetaalde CEO van Groot-Brittannië.

Burberry maakte vandaag tevens bekend dat zijn omzet in de eerste helft van dit jaar met 20% is gestegen ten opzichte van een jaar eerder, tot 694 miljoen pond. De verkopen in winkels die langer dan een jaar open zijn, namen met 13% toe. Die groei voldeed aan de verwachtingen van analisten.

Lees ook:Angela Ahrendts van Apple bestbetaalde bestuurster van 2014
Lees ook:Angela Ahrendts, eerste vrouw in Tim Cook’s Apple-topteam
Lees ook:Angela Ahrendts van Burberry is de bestbetaalde CEO van Groot Brittannië
Lees ook:Chinese vrouwen redden de BURBERRY-ruit
Lees ook:Hello there: zangeres Adele 5 jaar op rij de rijkste jonge artieste

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>