Hang de rode outfits alvast maar klaar

Redgiphy

Morge, 29 september 2016, is het weer Dress Red Day. De Hartstichting organiseert deze dag om aandacht te vragen voor hart- en vaatziekten bij vrouwen, doodsoorzaak nummer 1.. Elke dag overlijden er 56 vrouwen aan in Nederland en worden er 440 vrouwen in het ziekenhuis opgenomen met deze klachten.

Signalen dat er iets mis is met hart zijn bij vrouwen vaak minder duidelijk dan bij mannen. Ze worden daardoor sneller over het hoofd gezien of niet op tijd herkend. Hierdoor overlijden nog te veel vrouwen onverwacht. Dat moet veranderen. In de campagne van dit jaar staat de HartenVrouwen centraal.  Vanaf 8 september zij zij reeds in actie en roepen ze andere vrouwen via social media op om mee te strijden.

Draag rood op Dress Red Day en vraag hiermee aandacht voor hart- en vaatziekten bij vrouwen. Alles mag en kan, als het maar rood is.

Volg alle activiteiten rondom Dress Red Day op Facebook Dress Red Day.

 

Lees ook:Heb je al een rode outfit voor zaterdag?
Lees ook:Hangt uw rode kleding al klaar voor morgen?
Lees ook:Hartverwarmende vrouwenweek op RTL8
Lees ook:Hartinfarct bij vrouwen kan zich wel uiten in pijn rechterarm
Lees ook:Op Dress Red Day in het rood naar het VUmc

1 Reacties // Reageer

One thought on “Hang de rode outfits alvast maar klaar

 1. Fred Kroesbergen

  Hart- en vaatziekten zijn niet zozeer erfelijk bepaald, maar zijn een gevolg van ons westerse voedingspatroon, onze leefwijze en de toenemende vervuiling.
  Het voorkomen en genezen van deze welvaartsziekten is voor een groot deel te realiseren. De ervaringen in ons centrum laten zien dat deze ziekten in veel gevallen omkeerbaar zijn door de gezondheid en de conditie van het vaatstelsel van de patiënt te herstellen en deze gezondheid te behouden door het nuttigen van gezonde voeding en het hanteren van een gezondere levensstijl.
  Gezondheid kun je in veel gevallen voor kiezen, juist als het gaat om welvaartsziekten. Hart- en vaatziekten, de risico’s die daarmee samenhangen alsmede de gevolgen ervan, behoren, mits een aantal regels in acht worden genomen, dan voorgoed tot het verleden.
  Fred Kroesbergen, Ede.

    /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>