Chinese activiste werkt als prostituee om situatie in bordelen te belichten

HooliganSparrowDe Chinese Ye Haiyan verwierf bekendheid als activiste door op controversiële wijze de leefomstandigheden in de bordelen in haar land aan de kaak te stellen.

Ze werkte een tijdlang vrijwillig als prostituee en legde de benarde situatie vast waarin de vaak arme plattelandsvrouwen werken. Het leverde haar de bijnaam ‘Hooligan Sparrow’ en veel online aandacht op, én het wekte de aandacht van de autoriteiten.

Gefascineerd door Ye’s werk zoekt cineaste Nanfu Wang haar op tijdens een nieuwe protestactie. Samen met een mensenrechtenadvocaat en een groepje activisten vraagt Sparrow aandacht voor een schokkend seksschandaal, waarbij een schoolhoofd 6 minderjarige meisjes in een hotel seksueel heeft misbruikt. De man is echter vrijuit gegaan, omdat hij de meisjes zou hebben betaald voor hun diensten.

De protestacties van Sparrow en haar groep gaan ‘viral’: internetposts worden gedeeld door duizenden volgers, onder wie kunstenaar Ai Weiwei. Al gauw zijn de activisten nergens meer veilig en hebben ze dagelijks te maken met ondervragingen, arrestaties en politiegeweld.

Hooligan Sparrow is te zien op het Movies that Matter festival in Den Haag
maandag 21 maart 2016 – 17:00, zaal 2, Filmhuis Den Haag
dinsdag 22 maart 2016 – 17:15, Zaal 2, Filmhuis Den Haag
donderdag 24 maart 2016 – 15:00, Theater aan het Spui Grote Zaal

Lees ook:‘Ana Ana’: over 4 vrouwen in de Arabische Lente
Lees ook:Ga naar films die er toe doen!
Lees ook:Arab Women’s Film Festival Den Haag opent met ‘Ana Ana’
Lees ook:Vandaag liepen vrouwen in het zwart de Walk of Freedom
Lees ook:Amnestie voor Pussy Riot- en Greenpeace-activisten in Rusland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>