Bring back our girls: op Vrouwendag in protest tegen Boko Haram

FlorenceOzorMinister Ploumen van Buitenlandse Handel & Ontwikkelingssamenwerking vraagt op Internationale Vrouwendag speciale aandacht voor de meisjes en vrouwen die slachtoffer zijn van Boko Haram.

Samen met scholieren, studenten, vertegenwoordigers van UNICEF Nederland en International Alert loopt ze in Den Haag een protestmars om de campagne #FutureforOurGirls te lanceren…..

Speciale gast is Florence Ozor (zie foto), een van de initiatiefnemers van de campagne #Bringbackourgirls. Met #FutureforOurGirls komt hierop een vervolg om de bevrijde vrouwen een hart onder de riem te steken.

Nederland heeft organisaties met dit doel financiële ondersteuning aangeboden en is daarmee de 5e donateur van humanitaire hulp aan Nigeria. Daarnaast zijn ook middelen vrijgemaakt voor internationale organisaties als UNICEF en International Alert.

De protestmars begint dinsdag 8 maart 2016 om 10.30 uur bij het ministerie van Buitenlandse Zaken, Bezuidenhoutseweg 67 en zal eindigen bij het hoofdkantoor van Unicef Nederland, waar Ploumen en Harriet Lamb van International Alert onder leiding van Jorgen Raymann met de scholieren en studenten in gesprek gaan.

Lees ook:ZIJ maakt het verschil
Lees ook:Liliane Ploumen is in Syrische vluchtelingenkampen
Lees ook:Lilianne Ploumen steunt Indiase vrouwen bij start eigen bedrijf
Lees ook:Lilianne Ploumen gaat voor ontwikkelingswerk én handel
Lees ook:Roze schoenen op station Utrecht Centraal

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>