Veel bijval op straatintimidatie.nl

Er is veel steun voor het burgerinitiatief ‘(Vogel) vrij op straat’ tegen seksuele intimidatie.

Volgens woordvoerdster Maya Branderhorst reageren zowel mannen als vrouwen positief op de actie om het onderwerp op de agenda van de Tweede Kamer te krijgen……..

“Mannen schrijven dingen als: ‘Laten we even normaal doen met z’n allen’, vrouwen reageren vaak met eigen ervaringen.” Zo schreef een vrouw dat een man in een auto haar vanuit het niets vroeg een bepaalde seksuele handeling te verrichten.

De initiatiefnemers willen dat seksuele intimidatie op straat wordt beboet, met ongeveer €150. Volgens Branderhorst moet deze boete een duidelijk signaal afgeven dat dit gedrag niet gewenst is. “Wij vinden dat vrouwen in een vrije samenleving ongehinderd over straat moeten kunnen gaan.”

Volgens Straatintimidatie.nl worden vrouwen en meisjes dagelijks geïntimideerd. Zij worden bijvoorbeeld uitgescholden voor ‘hoer’, krijgen agressieve seksueel expliciete opmerkingen te horen, of worden een tijdje achtervolgd. Fluiten en flirten wordt door de initiatiefnemers niet gerekend tot intimidatie.

Na ruim 2 dagen zijn er bijna 8000 handtekeningen binnen. De initiatiefnemers hopen volgende de maand de benodigde 40.000 te hebben. Tot nu toe komen de meeste ondertekenaars uit de grote steden Amsterdam, Rotterdam en Utrecht.

Volgens Branderhorst krijgen vrouwen vaak agressieve reacties als ze er iets van zeggen. Daarom is het niet altijd verstandig om de dader(s) te zeggen dat ze er niet van gediend zijn.

Lees ook:Seksuele intimidatie? There’s an app for that!
Lees ook:Burgerinitiatief tegen straat-seksisme in Nederland
Lees ook:Hoer en slet roepen verbieden is juridisch nog lastig
Lees ook:‘Hoer’ roepen mag niet, maar het gebeurt wel
Lees ook:De app HarassMap maakt seksueel geweld in Egypte zichtbaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>