Pussy Riot komt naar Amsterdam om gevangenissen te bezoeken

Nadezjda Tolokonnikova en Maria Aljochina van de Russische vrouwenpunkband Pussy Riot komen eind deze maand naar Amsterdam.

Zij zullen gevangenissen bezoeken en praten met vertegenwoordigers van particuliere organisaties…….

Dat heeft Tolokonnikova gezegd in Singapore, waar zij voor een onderscheiding waren genomineerd voor hun ‘punkgebed’ tegen de Russische president Vladimir Poetin.

Tolokonnikova en Aljochina werden vorige maand vervroegd vrijgelaten. Ze zaten een gevangenisstraf van 2 jaar uit wegens ‘hooliganisme’. Zij hadden in februari 2012 met maskers op met hun ‘punkgebed’ tegen Poetin een dienst in de Christus de Verlosserkathedraal verstoord.

Tolokonnikova gaat later deze maand met Aljochina ook naar Parijs. Volgende maand staat een reis naar de Verenigde Staten op het programma.

Zij zullen niet naar Sochi gaan, waar volgende maand de Olympische Winterspelen worden gehouden. In plaats daarvan gaan ze naar de autonome republiek Mordovië, tussen Moskou en de benedenloop van de rivier de Wolga, om daar gevangenen te bezoeken. Tolokonnikova heeft daar in een werkkamp gezeten.

Debatcentrum De Balie in Amsterdam laat weten dat de leden van Pussy Riot op 31 januari daar zullen zijn. De beide vrouwwen zullen er o.a. praten over hun tijd in de gevangenis.

Dat weekeinde houdt is er tevens het Human Rights Weekend, waar o.a. de documentaire over de protestactie van de band vertoond.

Lees ook:Pussy Riot’s Nadezjda Tolokonnikova zit vast in Siberië
Lees ook:Pussy Riot-vrouwen nog niet vrij; vanmiddag naakt rennen met Chiel Beelen!
Lees ook:Alle bandleden Pussy Riot vrij!
Lees ook:Madonna kondigt Pussy Riot aan
Lees ook:Pussy Riot wordt mensenrechten-organisatie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>