Vrouwen sturen en masse tampons naar Australische minister van Immigratie

Actiegroep ‘Destroy the Joint’ in Australië roept in een ludieke actie vrouwen op om een tampon naar de minister van Immigratie te sturen.

Op die manier willen ze protesteren tegen het tekort aan tampons en andere verzorgingsproducten voor vrouwen in asielcentra.

Bij het kabinet van minister Scott Morrison zijn ze nog niet overladen, zeggen ze. “We hebben hier nog geen berg tampons.”

Vrouwen in de asielzoekerscentra moeten volgens belangenvereniging RISE elke keer opnieuw menstruatieproducten aanvragen bij de autoriteiten. De vrouwen krijgen slechts 1 tampon per menstruatieperiode.

Intussen laat de minister weten dat deze ‘beschuldigingen’ niet kloppen en dat de vrouwen wél over voldoende producten kunnen beschikken, zij het wel op vraag en van een beperking is geen sprake.

Overtuigend is het niet volgens Jenna Price, vrouw achter de Destroy the Joint-beweging.

“Het probleem is dat de verzorging van vrouwen in de centra steeds weer onder druk komt te staan en het gebrek aan tampons staat daarvoor symbool. Het is ook tekenend voor de ondermaatste gezondheidszorg voor onze asielzoekers en vluchtelingen.”

Lees ook:De tampon-selfies vliegen om onze oren en dit is waarom…
Lees ook:Carolyn Maloney: ‘Weet jij wel wat je in je vagina stopt?’
Lees ook:Wat een vrouw aan geld kwijt is in haar leven door te menstrueren
Lees ook:Menstrueren doen we voortaan met een smartcup en een app
Lees ook:Vrouw neemt safe sex in eigen hand: de anti-hiv tampon

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>