Tunesische die topless op Facebook stond, moet vluchten voor haar leven

AminaTylerWe maakten hier bij powervrouwen.blog reeds melding van Amina Tyler die uit verzet tegen de streng religieuze en vrouwonderdrukkende regels in haar land topless op Facebook verscheen.

‘My body belongs to me’ stond er op haar torso, geïnspireerd door de feministische groep FEMEN die hun borsten ook als spandoeken gebruiken bij hun acties.

Een dag later was haar site gehackt door zogenaamde ‘zuiveraars’ van de Islam. De feministische groepering FEMEN maakte zich reeds zorgen over haar, omdat ze niets meer hoorden.

Amina zei zaterdagavond tegen de Franse televisiezender Canal Plus dat ze vreest voor haar leven…..

In het interview met het Canal Plus programma L’Effet Papillon oogt ze vermoeid en vertelt ze dat ze in Tunesië haar leven niet meer zeker is. Dat schrijft ook de Arabische zender Al Arabiya.

Amina vertelt over de bedreigingen die ze via Facebook en op haar mobiele telefoon heeft ontvangen, ‘je zult sterven’, ‘we zullen zuur in je gezicht gooien’.

“Ik moet Tunesië verlaten. Ik vrees voor mijn leven en dat van mijn familie. Er gaan veel geruchten over wat de salafisten met me willen doen.”

Toen haar foto gepubliceerd werd, reed haar familie haar naar huis. Haar neef sloeg haar. Later reed de familie naar een plaats 3 uur buiten de hoofdstad Tunis. Ze mocht het huis niet verlaten.

Toch heeft Amina geen spijt van haar actie. Ze zal het ook blijven doen, “tot ik 80 ben”, zegt ze.

Veuillez installer Flash Player pour lire la vidéo

Lees ook:Tunesisch ex Femen-lid over haar blote borstenstrijd
Lees ook:Tunesische Amina stapt uit FEMEN
Lees ook:Tunesische FEMEN-activiste Amina eindelijk vrij
Lees ook:Tunesische politie slaat topless protest van FEMEN uiteen
Lees ook:FEMEN roept Marokkaanse vrouwen op om naakt te protesteren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>