Presentator Zomergasten eiste evenveel vrouwen en mannen

HedyDanconaThomas Eerdbrink is dit jaar de interviewer in het legendarische VPRO-programma ‘Zomergasten’. Al 14 jaar woont en werkt hij in Iran, waar hij o.a. voor The New York Times schrijft.

Zijn echtgenote is fotografe Newsha Tavakolian en samen werden ze bekend door de docusoap ‘Onze man in Teheran’.

Bij het samenstellen hamerde Eerdbrink erop net zoveel vrouwen als mannen in het programma van deze zomer te interviewen.

En zo schuiven aan: de premier, een activist, een romanschrijfster, een hoogleraar gerontologie, een grand old lady en een cabaretier schuiven aan bij Thomas Erdbrink in het nieuwe seizoen.

31 juli begint met Abou Jahjah, op 7 augustus is het de beurt aan komiek Arjen Lubach, gevolgd op 14 augustus door oud-politica en prominent feministe Hedy d’Ancona. Op zondag 21 augustus schuift de Vlaamse schrijfster Griet Op de Beeck aan en 28 augustus is voor hoogleraar interne geneeskunde Andrea Maier. Hekkesluiter op 4 september is premier Mark Rutte.

Lees ook:10 meest opdravende desko’s op TV: 1 vrouw
Lees ook:Arjen Lubach over ‘mannen die geen vrouw kunnen krijgen’
Lees ook:‘The Iron Lady’ is terug; in de bioscoop dan
Lees ook:Vrouwelijke statenleden zeer populair op StemTinder
Lees ook:Joelia Timosjenko als heldin onthaald in Kiev

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>