3 vrouwen op leeftijd die het ouder worden negeren

vrouwen-van-later-765x510‘Iedereen wil oud worden, maar niemand wil oud zijn’, vatte wijlen mijn vader het eens mooi samen.

De rimpels, de kwalen en de moeheid komen, maar desondanks moet je genieten (‘van de oude dag’) en een ferme ‘mij krijgen ze er niet onder’-houding moet uitstralen. Een onmogelijke spagaat die de vreemdste poses kan opleveren.

3 vrouwen op leeftijd die het ouder worden stug negeren plus een jonge blaaskaak zijn de ingrediënten van de theaterkomedie ‘Vrouwen van later’.

Voor acteurs en actrices op leeftijd zijn ‘echte’ rollen (waarin het personage even oud is als zijzelf) een dankbaar gegeven. Er zijn niet veel van dat soort rollen, om te beginnen. Zij kunnen die onmogelijke paradox (wel oud worden, niet oud zijn) als levensecht uitspelen.

In dit stuk 3 behendige actrices met een lange staat van dienst: Ingeborg Elzevier, Trudy Labij en Gerrie van der Klei.

Er is de veelgeroemde vrouwelijke solidariteit, en de naar verluidt nooit slapende rivaliteit. Of hoe een deftige weduwe, een bemoeizieke zus en een nuffige oud-journaliste elkaar uiterst beschaafd negeren en gewoon hun ding doen: oud worden zonder het te hoeven opmerken.

‘Vrouwen van later’, de maand april nog in diverse Nederlandse theaters

Lees ook:PURPER presenteert: de purper ladies!
Lees ook:Judi Dench, Cate Blanchett, Sandra Bullock, Meryl Streep, Amy Adams: Oscars 40+
Lees ook:Slechts 1/4 van de filmrollen wordt vertolkt door vrouwen
Lees ook:Kate Mara: ‘Als actrice ben je voornamelijk omringd door mannelijke collega’s’
Lees ook:Zwijgen is goud voor Hollywood-actrices

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>