‘De Sepp Blatters moeten dood. Vrouwen op die posities’

Maike Meijer en Margôt Ros zijn de maaksters van het tv-programma ‘Toren C’ en zij zouden een leven als huisvrouw verkiezen boven een carrière in een topfunctie.

“Als topvrouw moet je no mercy hebben, je moet mensen kunnen ontslaan. Ik zou dat veel te zielig vinden.”

Dat vertellen de vrouwen in een interview met de Nederlandse Harper’s Bazaar.

Meijer voegt daar nog aan toe: “Alleen op hotelkamers zitten: niks aan. En met cijfers werken, we kunnen allebei niet rekenen. Ik ben wel zakelijk, maar ik kan echt niet rekenen.”

De actrice zegt wel enorm veel respect voor topvrouwen te hebben. “Ik vind het fantastisch als mensen gepassioneerd zijn over hun werk. Dus huisvrouw.. ik zou op de wc wel weer een nieuwe serie gaan zitten verzinnen.”

Momenteel schrijven ze samen aan het 6e seizoen van hun comedyserie, maar maken wel genoeg tijd voor hun gezin.

“Vóór Toren C. rende ik het huis uit voor elk rolletje, maar nu is het leven heel overzichtelijk geworden” aldus Ros. “Op woensdagmiddag zijn we vrij, de weekends zijn we vrij, alle vakanties zijn we vrij. Zo’n CEO-functie, waarbij je 10 tot 12 uur per dag moet werken: ik moet er niet aan denken.”

Meijer en Ros geven wel aan voor meer vrouwen op hoge functies te zijn. Meijer: “Mannen hebben er geen enkele moeite mee zichzelf naar voren te schuiven. Kom op, vrouwen, laat je tanden zien. Ik ben een feminist. De Sepp Blatters van deze tijd moeten dood. Er moeten vrouwen op die posities.”

“Vrouwen verdienen gemiddeld 3 ton minder dan mannen. Dat is bewezen, hè. Ik ben een pleaser van nature, maar ik ben wel harder geworden. Ik heb leren onderhandelen.”

“Toren C. is al een aantal keer aan het buitenland verkocht – Frankrijk, Canada, Amerika – en dus zitten we regelmatig zakelijke gesprekken te voeren, met dikke boekwerken van contracten voor ons. Als ik ergens een strijkstok ruik, kom ik voor onszelf op. Wíj hebben dat programma bedacht.”

Lees ook:Prof. Dr. Maaike Meijer neemt afscheid met lezing over dichtersbiografie
Lees ook:Langere celstraffen maken vrouwen los van hun foute vriendjes
Lees ook:Vrouwen halen de mannen ook met bêta-wetenschappen in
Lees ook:Menna Laura Meijer: ‘griezelen bij het idee dat ouderen seks hebben’
Lees ook:Petra Hoogenes in de bres voor vrouwen op de rand van armoede

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>