Medea, de meest gehate vrouw op aard

De succesvolle arts Anna (Marieke Heebink) probeert haar leven na een gedwongen internering weer op de rails te krijgen.

Na een mislukte poging haar echtgenoot Lucas (Aus Greidanus jr.) te vergiftigen en haar herstel in de psychiatrie, is ze vastbesloten haar gezin weer bij elkaar te brengen……..

Ze is bereid Lucas zijn affaire met de jonge Clara (Gaite Jansen) te vergeven en wil er alles aan doen om samen aan een nieuwe toekomst te bouwen. Al snel blijken haar verwachtingen niet te sporen met die van de mensen om haar heen.

Alles wat haar dierbaar is, dreigt ze te verliezen: haar man, haar kinderen, haar carrière. De gedroomde wedergeboorte wordt een afdaling in de duistere krochten van haar geest.

Toneel-schrijver en -regisseur Simon Stone herschreef Medea voor Toneel Groep Amsterdam naar een herkenbare, hedendaagse context. Zijn personages zijn mensen van vlees en bloed, succesvolle veertigers die een carrière en een gelukkig gezinsleven hebben.

De regisseur behoudt de contouren van het verhaal, maar stelt zich de vraag wie de Griekse helden van toen zouden zijn in onze huidige maatschappij.

In de loop van de geschiedenis hebben weinig vrouwen meer inkt doen vloeien dan Medea. Simon Stone mengt in zijn versie de tragedie van Euripides met het waargebeurde verhaal van een Amerikaanse vrouw die in de jaren ’90 haar kinderen ombrengt.

Vanaf begin januari 2015 door heel Nederland,

Lees ook:Aaf Brandt Corstius maakt debuut met toneelstuk over open relaties
Lees ook:Actrice Marieke Heebink wint 2e Theo d’Or
Lees ook:Oma Hillary Clinton: doet ze het of doet ze het niet?
Lees ook:Vrouwelijke professionals praten niet over privéleven
Lees ook:TheWhyGirl: Zarayda Groenhart over haar verkrachtingsverleden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>