Expo Braziliaanse straatkinderen van WK Voetbal nu naar Nederland

Een expositie over straatkinderen waarmee de Amsterdamse filmproducente Jamillah van der Hulst op het WK Voetbal in Brazilië veel aandacht trok, komt naar Nederland.

Het vormt een introductie op een grote documentaire over dit onderwerp die volgend jaar in première moet gaan.

Het project van van der Hulst wordt gesteund door o.a. oud-voetballers Pelé en David Beckham, Queen-gitarist Brian May en aartsbisschop Desmond Tutu.

De expositie, die eerder op de Oranjecamping en het Nederlands consulaat in Sao Paulo was te zien en in het hotel waar het Nederlands elftal verbleef, strijkt de komende 3 maanden neer in de Amsterdam ArenA, waarna die verder door Nederland zal reizen.

De collectie die is samengesteld met hulporganisatie Cordaid, is gemnaakt door meervoudig Zilveren Camera-winnaars Robin Utrecht en Marco Hofsté.

Jamillah van der Hulst was eerder succesvol met de productie ‘Lilet never happened’ en wil met haar aanstaande documentaire aandacht vragen voor alle straatkinderen van de wereld.

Lees ook:Marjolijn laat werknemers samen zingen op de werkvloer
Lees ook:Documentaire over ‘Favela Street Girls’ opnieuw bekroond
Lees ook:Amy Winhouse expo komt naar Amsterdam
Lees ook:Het gezicht van kinder-sekstoerisme nu in Amsterdam
Lees ook:Brul mee voor de Leeuwinnen: geen voetbalvrouwen, maar vrouwen met ballen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>