BESPOTTELIJK: ‘abortus is OK als embryo ongewenst m/v is’

Natuurlijk kennen we allemaal de verhalen van paren die na 4 zonen weleens graag een dochter zouden krijgen.

Ik zeg: volg dan maar allerlei trucs en mik goed, maar zwanger worden en een abortus plegen op het moment dat je erachter komt dat je kind niet van de juiste sekse is, vind ik bepaald onethisch.

Alhoewel je je van de andere kant ook moet afvragen of ouders die bijvoorbeeld persé een zoon willen en die alleen maar meiden krijgen wel altijd goed voor hun in principe ongewenste kroost zullen zorgen.

Tijdens de 1-kind politie in China zijn er heel wat kussen gedrukt op pasgeboren meisjes. Nu hebben ze een probleem. Er zijn 20% meer mannen en dat geeft nu al gedonder op de relatiemarkt………

In het Verenigd Koninkrijk verkondigde het hoofd van de grootste abortuslobby dat vrouwen vrij zijn om een abortus te plannen wanneer ze niet tevreden zijn met het geslacht van hun ongeboren kind.

Volgens deze Ann Furedi is er geen wet die gender verbiedt als reden voor het beëindigen van een zwangerschap. Ze plaatste deze beslissing op dezelfde hoogte als een abortus na verkrachting.

De controversiële uitspraak komt enkele weken nadat bekend werd dat 2 artsen niet vervolgd worden na het uitvoeren van een abortus bij een moeder die niet tevreden was met het feit dat ze een dochtertje zou krijgen.

Een groep van 50 huisartsen schreef een brief naar de Daily Telegraph, de krant die de bewuste abortus onderzocht, waarin stond dat het een grote stap terug is in het gevecht voor gendergelijkheid.

Volgens Furedi, wiens klinieken meer dan een kwart van alle abortussen in de UK en Wales uitvoeren, brengt de geboorte van een ongewenst kind schade toe aan de mentale gezondheid van zowel de moeder als het kind. Ze oppert bovendien dat dit type abortus in regel met de wet is.

“Een arts die een abortus uitvoert na een verkrachting breekt de wet niet meer of niet minder dan een arts die toezegt om een zwangerschap te beëindigen op grond van genderselectie. De abortuswet is muisstil als het op sekse aankomt, net als in het geval van verkrachting”en, stelt Furedi.

Abortus werd in de UK legaal in 1967. Het merendeel van de ingrepen gebeurt nadat 2 dokters besluiten dat een voortzetting van de zwangerschap een risico is voor de (mentale) gezondheid van de vrouw en haar gezin.

Lees ook:Verkrachte 10(!)-jarige Paraguayaanse mag geen abortus
Lees ook:Eerste abortus in Ierland onder nieuwe wet
Lees ook:Liberalisering abortuswet in Spanje wordt terug gedraaid
Lees ook:Verkrachte Ierse die abortus wilde, heeft verplichte keizersnede ondergaan
Lees ook:Chileense president vindt 11-jarig meisje ‘heldin’ omdat ze geen abortus doet na verkrachting

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>