Prof. Vanessa Evers zowel op lijst Inspiring Fifty als The Next Women

Vanessa Evers is hoogleraar Robotica aan de Universiteit Twente en zij heeft een eervolle week.

De wetenschapster is opgenomen in de internationale lijst van Inspiring Fifty van vrouwen in de technologie en in de door Opzij en TheNextWomen samengestelde lijst van 25 vrouwen die het verschil maken in de digitale wereld.

De Inspiring Fifty-lijst is op basis van honderden nominaties samengesteld door een jury bestaande uit Europese en Amerikaanse experts. Doel is om meisjes en vrouwen rolmodellen te laten zien en warm te maken voor een baan in de tech-wereld.

5 Nederlandse vrouwen staan erop. Naast Vanessa Evers ook Annet Aris, hoogleraar aan managementopleiding Insead en commissaris bij ASML, Neelie Kroes, tegenwoordig pleitbezorger van StartupDelta, Gillian Tans, hoofd operationele zaken bij Booking.com en Corinne Vigreux, grootaandeelhouder en mede-oprichtster van TomTom.

Opzij en TheNextWomen hebben deze week 25 vrouwen geselecteerd die stuk voor stuk hun stempel drukken op de toekomst. Evers werd in 2014 al uitgeroepen tot het inspirerendste rolmodel door de lezers van het maandblad en won daarmee de Opzij Talent Award.

Illustratie: Intermediair

Lees ook:De Top van Tech-vrouwen Europa: Inspiring Fifty
Lees ook:3e versie van The Next Women 100
Lees ook:Lancering van de ’100 ondernemendste vrouwen van NL’
Lees ook:3 debutantes genomineerd voor OPZIJ Literatuurprijs
Lees ook:Zie hier: de 50 inspirerendste NL zakenvrouwen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>