Jane Goodall: ‘We zijn met teveel mensen’

Wat maakt ons menselijk? Dat is de vraag die filmmaker Yann Arthus-Bertrand in de documentaire HUMAN stelt.

Om het antwoord hier op de te vinden besteedde hij 3 jaar aan het verzamelen van emotionele verhalen van meer dan 2000 vrouwen en mannen uit 60 verschillende landen, over thema’s als liefde, oorlog, homoseksualiteit, vergevingsgezindheid, familie, leven na de dood, geluk, immigratie en de zin van het leven centraal staan.

Een van hen is Jane Goodall. De meeste mensen kennen Jane Goodall als de internationaal gelauwerde primatologe en beschermvrouwe der chimpansees. In de docu heeft ze het echter niet over apen, maar richt ze zich tot de mensheid.

Ze vertelt o.a. dat ze wanhopig wordt als ze nadenkt over de dood. Goodall is inmiddels bijna 82. “Er zijn nog zoveel plaatsen die ik wil bezoeken, zoveel mensen die ik wil ontmoeten en zoveel harten die ik wil bereiken. Als ik kon zou ik teruggaan in de tijd, en mezelf wat langer geven.”

Ook zegt Goodall dat ze als ze kon, ze zonder enige pijn of lijden, het aantal mensen op deze aarde zou willen verminderen.”We zijn met teveel, en we gebruiken alle eindige bronnen op. Dat gaat op zijn beurt leiden tot afzien en miserie.”

Ook armoede zou ze willen weghelpen uit de wereld, alleen al omdat je als je arm bent niet anders kunt dan het milieu vernietigen. “Je moet dan wel kleren kopen die gemaakt zijn door peuters en voedsel eten waarvoor dieren een vreselijke dood gestorven zijn.”

De glasheldere boodschap van Jane Goodall haalde al ruim 3 miljoen views op Facebook.

De gehele film HUMAN geeft een indrukwekkende kijk op de hedendaagse samenleving afgewisseld met prachtige beelden van onze planeet. De opbrengst van deze film gaat in zijn geheel naar Stichting Vluchteling.

Lees ook:Jane Goodall geeft lezing in ……… Apenheul
Lees ook:Orchidee vernoemd naar Jane Goodall
Lees ook:Jane Goodall opent seizoen College Tour
Lees ook:TRANENTREKKER: Dr. Jane Goodall (80) omarmd door aap die zij redde
Lees ook:Fotografe laat 5-jarige dochter poseren als de invloedrijkste vrouwen ter wereld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>