4 vrouwen in elite-klasje van de NASA ruimtevaart-opleiding

Ruimtevaart-organisatie NASA stelt om de 5 jaar een nieuwe klas van potentiële astronauten samen en uiteraard is het de droom van velen om daarin plaats te mogen nemen.

2 1/2 jaar geleden reageerden veel mensen enthousiast op het voorstellen van de nieuw, streng geselecteerde ploeg: meer dan de helft bestaat namelijk uit vrouwen…..

Jessica Meir (38), Anne McClain (36), Christina Hangmat Koch (37), en Nicole Aunapu Mann (38) spraken met Glamour Magazine en gaven een rondleiding langs alle faciliteiten.

“Niemand geeft om ras, religie of nationaliteit in de ruimtevaart. We zijn allemaal een deel van het menselijke team”, aldus Anne McClain.

Voor de vrouwen is een reis door de ruimte absoluut hun grote droom, maar 1 van hen wist dat niet van jongs af aan. “Ik ben waarschijnlijk een van de weinigen die niet wist wat ik wilde worden als kind. Toen ik voor het Korps Mariniers voor het eerst in een straaljager boven Irak vloog, besefte ik dat ik op een dag misschien best wel een goede kandidaat zou zijn om astronaut te worden”, laat Nicole Aunapu Mann in het interview weten.

Astronaut leek voor veel vrouwen stiekem een vergezochte droom: eentje die langzaam, maar gestaag verder in beeld komt.

astronauts Nicole Aunapu Mann, Anne McClain, Jessica Meir, and Christina Hammock Koch, photographed at NASA’s Johnson Space Center in Houston.

Lees ook:Jessica Durlacher & Leon de Winter schrijven nieuw theaterstuk met dagboekteksten Anne Frank
Lees ook:Natuurcoach Nicole Olsthoorn daagt vrouwen uit vaker naar buiten te gaan
Lees ook:Rosa da Silva wordt Anne Frank
Lees ook:Theaterstuk Anne Frank wegens succes opnieuw verlengd
Lees ook:Een jaar lang elke dag stijlvol met kleding uit de kliko

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>