Mentaal kapitaal: wees er zuinig op, vermijd de burnout

De burn-outepidemie neemt ongekende vormen aan. Maar er is een oplossing: hoe groter je mentale weerbaarheid, hoe beter je beschermd bent tegen stress, overspannenheid en andere mentale problemen.

We willen simpelweg teveel. Niet alleen op het werk proberen we te veel dingen tegelijkertijd te doen, ook in onze vrijetijd willen we multitasken……..

Daardoor raakt onze bovenkamer volledig verzadigd. “We zitten in volle breincrisis”, aldus Dr. Geraerts in De Standaard.

“Onze hersenen zijn vandaag een ongeleid projectiel. Daardoor worden we opgegeten door de waan van de dag.”

Hersenwetenschapper Elke Geraerts weet wat de belangrijkste componenten zijn van mentale veerkracht, en hoe je deze kunt trainen om je mentale kapitaal te vergroten.

Recent wetenschappelijk onderzoek toont namelijk aan dat we zelf een aanzienlijke impact hebben op ons mentale kapitaal.

Met de juiste instelling kan de kans op een burn-out dus aanzienlijk worden verkleind,

Elke Geraerts is doctor in de psychologie en bekleedde verschillende academische posities aan de universiteiten van Harvard, St. Andrews, Maastricht en Rotterdam.

Vrouwenblad Viva riep haar uit tot de slimste vrouw van Nederland. Ze maakt deel uit van het netwerk van het World Economic Forum en is partner bij Better Minds at Work, dat bedrijven helpt om de mentale weerbaarheid en bevlogenheid van hun werknemers te verhogen.

Lees ook:Athena’s Angels vervangen oude knarren door vrouwelijke profs
Lees ook:Karmijn Kapitaal neemt Fred de la Bretonière over
Lees ook:Bedrijven met vrouw aan het roer bestaan langer
Lees ook:Vrouwelijk investeringsfonds: ‘Bedrijf Marlies Dekkers is geen ziek kasplantje
Lees ook:Hoogopgeleide mensen gaan minder vaak burn-out

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>