Dr. Claire Guest en haar labrador Daisy spoorden al 551 x kanker op

Al toen labrador Daisy nog een puppy was, leerde haar baasje, medisch specialiste en hondentrainster Claite Guest, hoe ze kanker kon detecteren aan de hand van geur.

Frappant werd het toen Daisy ontdekte dat de 50-jarige Dr. Guest zelf ook borstkanker had.

“Daisy bleef op een dag maar snuffelen aan mijn borst, waardoor ik ongerust werd. Ik liet het uitzoeken en kreeg te horen dat ik beginnende borstkanker had. Gelukkig kon ik het laten verwijderen, maar als mijn labrador het niet had gemerkt, was ik al in een veel verder stadium geweest, voordat ik zelf zou merken”, aldus Guest.

Dat was de eerste keer dat de 10-jarige hond de ziekte op die manier wist te ontdekken. Daarnaast slaagde Daisy er nog eens 550 keer de ziekte op te sporen d.m.v. adem, huid en urine.

De nu 10-jarige labrador heeft daarvoor een erepenning gekregen. “De Blue Cross medaille wordt gegeven aan dieren die het leven van iemand hebben gered of veranderd”, vertelt Steve Goody namens de organisatie.

“Alle juryleden waren geraakt door het opmerkelijke verhaal van Daisy. Kanker heeft invloed op levens van duizenden mensen en deze hond heeft een enorme bijdrage geleverd aan het diagnosticeren en het vroegtijdig opsporen van kanker.”

Inmiddels leidt Dr. Claire Guest nu meer honden op voor dit spceiale medische doel.

Lees ook:Phara De Aguirre maakt docu over liefde en seks in tijden van kanker
Lees ook:Labrador Lady: 3x gedumpt en nu in privé-jet Helen Rich
Lees ook:‘Ik wou dat ik borstkanker had….’
Lees ook:Cineaste Meral Uslu filmt eigen borstkanker-proces
Lees ook:Staatssecretaris Wilma Mansveld op de bres voor blindengeleidehonden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>