Vrouwelijke hoogleraren in beeld? There’s an app for that!

De vrouwelijke hoogleraren van toen en nu moeten zichtbaarder worden binnen de Rijksuniversiteit Groningen,

Dat vinden de hoogleraren Mineke Bosch en Mineke Essen. Een nieuwe app moet de vrouwen en hun prestaties beter in beeld brengen………

Tientallen vrouwelijke wetenschappers hebben zich opgegeven om gefilmd te worden voor de nieuwe app van de RUG.

Met het project ‘Illustra’ moeten de vrouwen meer in beeld komen. Op dit moment hangen er vooral portretten van mannen die belangrijk zijn geweest in het universiteitsgebouw.

Er missen volgens Bosch veel portretten van belangrijke vrouwen, zoals Aletta Jacobs. Deze zomer worden er op verschillende plekken in de universiteit opnames gemaakt van vrouwelijke hoogleraren.

Via de app worden deze opnames zichtbaar wanneer de smartphonegebruiker zijn telefoon over een sticker beweegt. In de senaatzaal maken de mannelijke portretten op het beeld van je smartphone plaats voor de vrouwen.

Het doel is om de positie van vrouwen binnen de universiteit meer onder de aandacht te brengen. “De app moet studentes motiveren om te denken dat ze net zoveel kunnen bereiken als vrouwelijke wetenschappers voor hun,”aldus Bosch.

Vanaf 2014 moet de applicatie beschikbaar zijn voor studenten en medewerkers van de universiteit. Tevens hangt er vanaf 7 maart 2014 een vijfde portret van een vrouw in het academiegebouw: Aletta Jacobs.

Lees ook:Borstbeeld van Neerlands über-feministe Aletta Jacobs onthuld
Lees ook:Filmpje gevonden met beelden van Aletta Jacobs
Lees ook:Portrettengalerij van vrouwelijke hoogleraren in Groningen
Lees ook:Aletta Wie?
Lees ook:92 jarige Eddy van Drooge behaalt haar bul aan de RUG

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>