L’Oreal-UNESCO voor wetenschapsvrouwen viert feest in Parijs

L’Oreal-UNESCO For Women in Science viert zijn 15e verjaardag met een 3-daags programma.

Ieder jaar huldigt en verenigt het enkele opmerkelijke vrouwen die met hun onderzoek helpen om de wereld te veranderen………

Deze vrouwen gaan globale uitdagingen aan, van het uitdiepen van de kennis over de klimaatverandering en het ontwikkelen van nieuwe energiebronnen tot de uitbreiding van onze kennis over het menselijk lichaam en de bescherming van de biodiversiteit.

In 15 jaar tijd groeide het L’Oreal-UNESCO For Women in Science programma uit tot een wereld-wijd erkende actie die vrouwelijke onderzoekers in de spotlight zet en hun een publieke stem en ondersteuning biedt. Dit initiatief is een bron van motivatie en inspiratie voor jonge onderzoekers van vandaag die de wereld van morgen zullen veranderen.

Sinds de oprichting ervan in 1998 heeft het programma al 77 laureaten bekroond (waarvan er 2 ondertussen ook de Nobelprijs gewonnen hebben) en meer dan 1652 beurzen uitgereikt aan vrouwen die een bijdrage leveren binnen elk onderzoekdomein. Tegen het einde van 2013 zullen in het totaal meer dan 1729 vrouwelijke wetenschappers uit meer dan 100 landen hebben kunnen profiteren van het programma.

De verschillende evenementen op iconische plaatsen in Parijs zijn een hommage aan de weten-schappelijke uitmuntendheid en de inzet van opmerkelijke vrouwelijke wetenschappers uit de hele wereld. De hoogtepunten zijn:

26 maart tot 14 april 2013: foto expositie op de Champs-Elysees Op een van de mooiste lanen ter wereld wordt een drie weken durende fototentoonstelling georganiseerd ter ere van de laureaten van de L’Oreal-UNESCO Awards. Deze retrospectieve, georganiseerd met de steun van JCDecaux, is een mooie gelegenheid om de buitengewone bijdrage van deze vrouwen in de verf te zetten. De tentoonstelling zal opgezet worden op het rondpunt van de Champs-Elysees.

26 maart 2013: Wetenschappelijk Forum in het Parijse Observatorium In aanwezigheid van Claudie Haignere, voormalig minister, astronaute en voorzitster van Universcience (zie foto boven) zullen de 15 jonge vrouwen die de Internationale UNESCO-L’Oreal-beurzen van 2013 wonnen hun onderzoeksprojecten voorstellen. Deze projecten dekken een brede waaier van toepassingsgebieden, onder andere gezondheid, voedselveiligheid en milieu.

27 maart 2013: een diner-debat met 8 voormalige laureaten van de L’Oreal-UNESCO Award Najat Vallaud-Belkacem, de Franse Minister voor Vrouwenrechten, zal het diner-debat openen en daarbij de focus leggen op de voortdurende uitdaging om meer vrouwen naar de wetenschappen te krijgen en hun de nodige steun en erkenning te bieden tijdens hun carrieres. De avond wordt opgeluisterd door een prestigieus panel van voormalige laureaten van de L’Oreal-UNESCO Award en de winnaar van de allereerste speciale beurs van het programma.

28 maart 2013: de uitreikingsceremonie van de L’Oreal-UNESCO For Women in Science Awards 2013 in de Sorbonne. In aanwezigheid van Irina Bokova, Algemeen Directeur van de UNESCO, en Jean-Paul Agon, Voorzitter en CEO van L’Oreal en Voorzitter van de Stichting L’Oreal, zullen tijdens deze uitreikingsceremonie van de L’Oreal-UNESCO For Women in Science Awards de laureaten van de L’Oreal-UNESCO Award, de winnaressen van de internationale L’Oreal-UNESCO beurzen en de winnares van de speciale L’Oreal-UNESCO-beurs gehuldigd worden.

Lees ook:5 topwetenschapsters ontvangen L’Oréal-Unesco Award
Lees ook:Simone v/d Burg & Maryam Kavousi winnen UNECO Science Award
Lees ook:Twee Nederlandse wetenschapsters ontvangen L’OREAL/UNESCO-beurs
Lees ook:Esther Roure-Villa benoemd tot European Digital Woman of the Year 2014
Lees ook:Stevie Nicks ontvangt BMI Icon Award

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>