Vrouwen werken in hun leven 4 jaar meer dan mannen

Vrouwen van over de hele wereld werken gemiddeld 4 jaar langer in hun leven dan mannen. Het gaat daarbij zowel om bezoldigd als onbezoldigde arbeid. Dat blijkt uit een rapport dat gontwikkelingsorganisatie ActionAid donderdag bij de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties zal presenteren, meldt The Guardian.

De kloof qua arbeidtijd verschilt wel per land. Zo werkt een vrouw uit bijvoorbeeld het Verenigd Koninkrijk 2,5 jaar meer dan een man. Ook is gebleken dat een vrouw, met een levensverwachting van 69 jaar, gemiddeld 23 werkjaren aan onbetaald werk doet.

Het rapport moet ervoor zorgen dat vrouwen minder vaak gedwongen worden om onbetaald werk te doen. Dit heeft volgens ActionAid als gevolg dat vrouwen minder invloed hebben op politiek, vrije tijd en het genereren van meer inkomsten.

“We willen hiermee niet zeggen dat onbetaald werk door zowel vrouwen als mannen bestreden moet worden, aangezien het opvoeden van kinderen ook belangrijk is”, aldus Girish Menon van ActionAid UK. “Maar we zijn wel van mening dat de vrouw te weinig gerespecteerd wordt en dat er meer balans moet komen in het werkende leven van mannen en vrouwen.”

Lees ook:Vrouwen zonder kinderen verdienen meer dan hun mannelijke collega’s
Lees ook:Vrouwelijke zzp’ers werken meer uren dan vrouwen in loondienst
Lees ook:Vrouwelijk HBO-personeel verdient 11% minder dan mannelijke collegae
Lees ook:Marketing en PR-vrouwen verdienen meer dan hun mannelijke collega’s
Lees ook:Judi Dench, Cate Blanchett, Sandra Bullock, Meryl Streep, Amy Adams: Oscars 40+

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>