Hoogopgeleide, oudere vrouwen ‘lusten’ em vaak te graag

Als norm daarbij in de gezondheidszorg geldt: een man drinkt overmatig als hij meer dan 3 alcoholische versnaperingen per dag neemt en bij een vrouw is dat bij meer dan 2 al het geval. Hoe hoger de leeftijd is bij vrouwen, hoe vaker er sprake is van overmatig drinken.

Uit een vandaag gepubliceerd onderzoek blijkt dat mannen weliswaar in alle rangen en standen van de wereld meer drinken, maar dat hoogopgeleide vrouwen van 65+, als ze alcohol nuttigen, vaker overmatige drinkers zijn. Het gaat om de Gezondheidsenquête/Leefstijlmonitor van het CBS, het RIVM en het Trimbos-Instituut.

Een verklaring voor het verschil tussen de seksen zou kunnen zijn dat vrouwen gemiddeld ouder worden dan mannen. Ze zijn ook vaker tot op hogere leeftijd gezond. Dat geldt voor hogeropgeleiden in het algemeen. Zij worden tevens ouder en drinken meer dan de lageropgeleiden, zeker als ze ‘op leeftijd’ zijn. Er hoeft de volgende ochtend immers niet meer zoveel gepresteerd te worden als voorheen….

Lees ook:Vrouwen die meer dan 48 uur p/w werken, neigen tot een glaasje teveel
Lees ook:Hoogopgeleide vrouwen pakken het vaakst de fiets
Lees ook:Symptomen hartinfarct bij vrouwen worden vaak niet herkend
Lees ook:Hoogopgeleide vrouwen zuipen gewoon door tijdens hun zwangerschap
Lees ook:Nederlandse loonkloof m/v wordt kleiner door hoogopgeleide vrouwen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>