Mannelijke bestuurders geen trek in vrouwenquota

Slechts 9% van de mannelijke bestuurders wil de genderongelijkheid actief aanpakken. Van hun vrouwelijke collega’s vindt bijna de helft dat.

Van de vrouwen die in de bestuursraden zitten, heeft 39% het gevoel daar te zitten vanwege hun geslacht. Bij mannen is dit 1%…….

Zo blijkt uit onderzoek van Harvard University in samenwerking met WomenCorporateDirectors onder 4000 mannelijke en vrouwelijke leden van raden van besturen van bedrijven uit 60 landen.

Volgens mannelijke bestuurders melden vrouwen zich gewoon minder aan voor dergelijke functies, maar hun vrouwelijke collega’s zeggen echter dat er geen prioriteit ligt bij het streven naar diversiteit.

1 op de 8 plekken in bestuursraden wordt door vrouwen ingevuld. In verschillende Europese landen zijn quota ingesteld voor het minimum aantal vrouwen.

Lees ook:Drenthe moet aan de vrouw!
Lees ook:Beursgenoteerde bedrijven halen vrouwen quota niet
Lees ook:Ook aan top wetenschap worden vrouwen node gemist
Lees ook:Charlize Theron wil zelfde salaris als mannelijke tegenspeler
Lees ook:Kwart topmanagers bij YAHOO is vrouw

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>