Filosofie Magazine laakt lage aantal vrouwen Socrates Wisselbeker

De redactie van Filosofie Magazine protesteert tegen het belachelijk lage aantal vrouwelijke genomineerden voor de Socrates Wisselbeker.

Met een manifest vragen ze aandacht voor het ernstig gebrek aan vrouwen in hun vakgebied. “Juist in een maatschappijkritische discipline als de filosofie moeten zoveel mogelijk stemmen gehoord worden.”

Daarover bericht TROUW.

Voor de wisselbeker zijn René ten Bos, Erno Eskens, Arnold Heumakers, Wouter Mensink en Tinneke Beeckman genomineerd. Onbegrijpelijk, vinden de vakjournalistes.

“Van alle 64 boeken die meedongen voor de Socrates Wisselbeker, waren er 6 geschreven door vrouwen”, aldus Lianne Tijhaar, die samen met Sophie van Balen, Alexandra van Ditmars en Nele Goutier strijden voor een gelijke man-vrouwverhouding in het publieke debat o.a. via #ikschrijf

Het manifest moet ervoor zorgen dat een publiek debat aangezwengeld wordt en dat vrouwen gemotiveerd worden om zich uit te spreken. “We gaan vrouwen en mannen aanspreken, want emancipatie moet van twee kanten komen.”

Lees ook:Een venusheuvel met een tuintje
Lees ook:70-jarige Britse meert na 245 dagen alleen op zee aan in Victoria
Lees ook:Franse fotografe exposeert haar passie: ‘Natte Hond’
Lees ook:Holy F: 150 jaar feminisme
Lees ook:Beyoncé: ‘Blijf van mijn lijf, rot op met je Photoshop!’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>