Laat winkelstraten inrichten door vrouwen

Met het verdwijnen van V&D en Perry Sport is de winkelleegstand afgelopen maand pijlsnel opgelopen.

Annemiek Verstappen, centrummanager van Breda, ziet een belangrijke rol voor vrouwen weggelegd……

Dat vertelt ze in het tv-programma Booming Brabant.

“Luister eens wat vaker naar vrouwen. Het shoppen zit in onze genen. Zolang wij bestaan, zullen er winkels zijn. Het is wel heel bijzonder dat veel beslissingen in de retail door mannen worden genomen, terwijl vrouwen voor 85% de aankopen bepalen en doen”,

Tegelijkertijd heeft ze wel degelijk een idee hoe het komt dat zoveel winkelruimte leeg staat. “Veel gemeenten dachten een regionale functie te hebben en bouwden volop winkels. Ook buurgemeenten dachten daar zo over. Met als resultaat: een dramatisch overschot van winkelpanden. We moeten terug naar minder winkels.”

Dat consumenten alleen nog online gaan, is volgens Verstappen een misvatting. “Dat wordt ons aangepraat door deskundigen. Dat zijn veelal mannen die ook nog eens veel online kopen. Engeland is koploper op online-gebied. Daar wordt tien procent van alle aankopen op internet gedaan. In Nederland is dat slechts 5%. Dat betekent dat 95% van al onze aankopen nog steeds in een winkel wordt gekocht.”

Waar shoppers volgens de retaildeskundige echt behoefte aan hebben, is een goede mix van evenementen, horeca en winkels. “Ook moet goed naar het specifieke winkelaanbod voor vrouwen- en mannen worden gekeken: vestig bijvoorbeeld een lingeriezaak naast de Media Markt. Voor ieder wat wils.”

Lees ook:Angela Ahrendts, eerste vrouw in Tim Cook’s Apple-topteam
Lees ook:Genderneutraal: toys for girls & boys!
Lees ook:Straatseksisme in Amsterdam moet boete gaan opleveren
Lees ook:Angelina Jolie inspireert jonge onderneemster tot speciale lingerielijn
Lees ook:Het gaat (tikkie) beter met de rol van vrouwen in games

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>