Vrouwen zijn beter in computertaal dan mannen

Computercode geschreven door vrouwen wordt vaker goedgekeurd door medeprogrammeurs dan code die is geschreven door mannen.

Echter: dit is echter alleen het geval als het ‘blind’ ingeleverd wordt, zodat niet duidelijk is welk geslacht erachter zit….

Dat blijkt uit een analyse van 3 miljoen ingediende stukken op Github.com, waar softwareontwikkelaars elkaar bekritiseren, herzien en verbeteren.

He onderzoek door studenten computerwetenschappen, bewijst dat code die is geschreven door vrouwen die niet op hun profiel aangaven dat ze vrouw waren, vaker werd geaccepteerd dan die van mannen.

Opvallend genoeg was dat anders bij vrouwen die wel op hun profiel aangeven vrouw te zijn: hun code werd juist minder vaak geaccepteerd dan die van mannen. Een duidelijke verklaring hiervoor vonden de onderzoekers niet.

De overgrote meerderheid van alle softwareontwikkelaars is man. In een enquête uit 2013 bleek dat slechts 11,2% vrouw is.

Lees ook:‘Tieten zijn al net zo eng als spinnen!’
Lees ook:Vikingvrouwen waren hun mannen de baas
Lees ook:Vrouwen nemen het stuur over van de mannen
Lees ook:Zij is de dokter, hij de doktersassistent
Lees ook:Is de vrouwelijke pyromaan uit Boxtel de uitzondering die de regel bevestigt?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>