Nieuwe zonnecreme wellicht hoop voor Afrikaanse albino-vrouwen

Afrikaanse albino’s zijn hun leven niet zeker. Ze zijn dan ook meestal op de vlucht voor messen en vuurwapens, omdat delen van hun lichaam door traditionele heksen worden gebruikt in drankjes en zalfjes.

Met name albino-vrouwen zijn loslopend wild, omdat zij ook nog eens slachtoffer zijn van verkrachtingen, vanwege het volksgeloof dat seks met hen aids kan genezen.

Vijand nummer 2 is de zon, die op dit continent vrijwel altijd brandend is. Gemiddeld worden ze door huidkanker dan ook niet ouder dan 40 jaar.

In Senegal is sinds kort een zonnecrème speciaal voor albino’s te koop voor omgerekend €12,50, dat is een zesde van een gemiddeld maandsalaris en voor de meesten dus voorlopig te duur. Het middel is in Senegal zelf ontwikkeld en wordt ook daar geproduceerd.

Bij albinisme ontbreekt het pigment melanine in de huid of de haren geheel of gedeeltelijk. De kenmerkende witte huid is bijzonder gevoelig voor zonlicht en verbrandt snel.

Lees ook:Albinovrouwen zijn als loslopend wild in Afrika
Lees ook:Meisje met ‘Michael Jackson Ziekte’ is gezicht van Desigual
Lees ook:VN meldt dat er 200 miljoen minder vrouwen dan mannen op internet zitten
Lees ook:Mode-designer L’Wren Scott pleegt zelfmoord
Lees ook:Animeyed: fotografe laat mens en dier versmelten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>