‘IS-strijders die gedood worden door een vrouw gaan naar de hel’

Eerder reeds maakten we bij powervrouwen.blog melding van het Koerdische vrouwenleger. En dat ‘leger’ kan heel letterlijk genomen worden.

“Dit is onze wraak voor de Jezidi-meisjes”, aldus Roza, Deijly en Raparin, 3 van hen.

Ze lieten hun leven in Turkije achter om in Irak jihadi’s af te slachten. IS-strijders zijn heel bang om door een vrouw vermoord te worden, omdat ze dan niet naar ‘Jannah’ mogen, de moslimhemel zeg maar….

“Toen we hoorden dat IS naar Sinjar kwam om er vrouwen te vermoorden, besloten we om deze humanitaire crisis te stoppen”, vertelt de 22-jarige Roza aan MailOnline.

IS begon in augustus van vorig jaar met de etnische zuivering van Jezidi’s op de Sinjar-berg. De terreurgroep terroriseerde en beroofde er volledige dorpen. Mannen moesten het christendom de rug toekeren en trouw zweren aan de islam. Als ze dat weigerden, werden ze gedwongen hun eigen graf te graven voor ze geëxecuteerd werden. Vrouwen en jonge meisjes werden gebruikt als seksslaven.

Na de Jezidi-genocide beval president Obama luchtaanvallen op IS, maar volgens de vrouwen was het toen al te laat.

We hebben onszelf uit Turkije gesmokkeld”, vertelt Deijly (29). “We hoorden dat de Peshmerga zich had teruggetrokken en dat kinderen aan het sterven waren op de berg. Het was een lastige reis in hoge temperaturen, maar we waren daarvoor getraind.” “In het begin hebben we wel 10 IS’ers per dag vermoord”, aldus Raparin (24).

Raparin denkt niet dat IS haar ooit zal kunnen vangen, en als dat toch gebeurt, dan pleeg ze nog liever zelfmoord, zegt ze. Naar verluidt zijn IS-strijders bang voor vrouwen, omdat ze niet naar het paradijs zouden gaan, mochten ze gedood worden door een vrouw. “Als ze weten dat vrouwen tegen ze vechten, vluchten ze weg”, aldus Roza.

De vrouwen hebben veel van hun vrienden zien sterven in de bloederige gevechten, maar ze zullen blijven strijden om moslimextremisme uit te roeien. “Die onthoofdingen zijn het ergste wat er is”, zegt Roza.

Lees ook:‘IS-strijders die gedood worden door een vrouw, gaan naar de hel’
Lees ook:Jezidi-vrouwen die overleefden: verkracht, zwanger van IS en in vluchtelingenkamp
Lees ook:IS-vrouwen jaloers op 72 maagden in het walhalla voor hun man
Lees ook:Klokkenluidster FIFA: ‘Qatar moet WK terug geven’
Lees ook:Weduwe hoofd Charlie Hebdo: ‘Ik wist dat hij zou sterven als Theo van Gogh’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>