Expo ‘Gedwongen Huwelijken’ van Stephanie Sinclair in Tweede Kamer

Vanaf gisteren is de fototentoonstelling ‘Too Young to Wed’ te zien in het gebouw van de Tweede Kamer.

De expo bestaat uit indringende beelden die de man-vrouw verhoudingen in landen als Afghanistan, Ethiopië, India, Jemen en Nepal ontsluieren.

Het project is opgezet door de Verenigde Naties met het doel de bewustwording rondom kindhuwelijken te vergroten, meisjes die al getrouwd zijn bij te staan en uiteindelijk deze gewoonte helemaal uit te bannen.

In ontwikkelingslanden trouwt 1 op de 3 meisjes voor ze 18 jaar oud is en 1 op de 9 zelfs voor haar 15e. In veel gevallen gaat het om gedwongen huwelijken en krijgt het meisje geen onderwijs meer en heeft ze geen kans op een eigen baan en leven.

Bovendien trouwen de meisjes vaak met een man die veel ouder is dan zijzelf. Stephanie Sinclair (zie foto) bezocht veel van deze huwelijken en fotografeerde de wereldwijde schending van de rechten van het kind.

Prinses Mabel sprak vorig jaar op TEDxAmsterdam over deze schrijnende kwestie.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken en Rutgers WPF, kenniscentrum seksualiteit, zijn de organisatoren van de tentoonstelling in Nederland. Tot en met 19 december kan deze gratis bezocht worden.

Lees ook:Michelle Obama: ‘Breng onze meisjes thuis’
Lees ook:Koen Wauters huwelijkt zijn 11-jarige dochter uit
Lees ook:Irak: meisjes van 9 jaar trouwen en moeten seks hebben
Lees ook:UNICEF bepleit wereldwijd verbod op huwelijken onder de 18 jaar
Lees ook:Gevluchte Jemenitische kindbruidjes vertellen…..

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>