Azijntest blijkt eenvoudig middel om baarmoederhalskanker op te sporen

Een eenvoudige test met azijn heeft het aantal doden als gevolg van baarmoederhalskanker in India met bijna eenderde doen dalen.

In de westerse wereld helpen uitstrijkjes en andere tests bij het preventief behandelen van baarmoederhalskanker, maar voor vrouwen in de derde wereld zijn deze tests door hun hoge prijs onbereikbaar………….

Dat blijkt uit een studie onder 150.000 vrouwen in de sloppenwijken van India, waarvan de resultaten vandaag werden gepresenteerd op een medische conferentie over kanker in Chicago.

Deskundigen spreken van een verbazingwekkende ontdekking die jaarlijks tienduizenden vrouwen in ontwikkelingslanden het leven kan redden, omdat de ladykiller kan worden opgespoord voor deze de behandelingsfase voorbij is.

Voor de azijntest is geen duur laboratorium nodig, het is goedkoop en kan worden verricht door iemand die slechts 2 weken opleiding nodig heeft.

De baarmoederhals wordt bij de test ingesmeerd met verdunde azijn, die abnormale cellen in korte tijd van kleur doet veranderen.

Lees ook:Braziliaanse sollicitantes woest over gynaecologische of maagdelijkheidstest
Lees ook:Antwerpse wetenschapster heeft methode om HPV ‘kankervirus’ te detecteren
Lees ook:Vijfjaarlijkse ‘uitstrijkje’ gaat testen op HPV
Lees ook:Nieuwe test spoort hartaanval bij vrouwen eerder op
Lees ook:HPV-vaccinaties bij jonge meiden lijken goed te werken!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>