Scholen verbieden meisjes een Afro-kapsel

De Butler Traditional High School in Louisville heeft heel wat kinderen en hun ouders in het harnas gejaagd met een nieuwe regel, namelijk een verbod op ‘typsiche zwarte haarstijlen’. Ook een prestigieuze meisjesschool in Pretoria verbiedt de leerlingen om met een afrokapsel naar de les te komen.

Dat vindt het bestuur van de school namelijk slordig en bovendien niet vrouwelijk. Opnieuw een voorbeeld dat mannen zich vooral niet moeten bemoeien met wat meisjes en vrouwen wel of niet dragen. Het is zowel seksistisch als racistisch. Ik zou zeggen: kom op Sylvana Simons: laat van je horen!

In het land zijn inmiddels talloze vrouwen een protest begonnen op sociale media, meldt The Guardian. Ook een petitie, die afgelopen vrijdag werd gestart, heeft al meer dan 10.000 handtekeningen binnen.

Lees ook:Sylvana Simons gekapt met LUL-verhalen vanwege kritiek op zwarte piet
Lees ook:Sylvana Simons wordt VIVA-columniste na Twitter-oorlogje
Lees ook:Voor het eerst meiden op Shakespeare-school in Stratford
Lees ook:‘Vrouwen zonder kinderen zijn egoïsten’ (afzender de paus, haha)
Lees ook:Meisjes uit Malawi worden ritueel ontmaagd. Lees: verkracht.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>