Amy Winehouse laat dan toch Foundation na

De moderne versie van de Betty Ford klinieken! Deze week is in Londen een opvanghuis geopend voor vrouwen die net zijn afgekickt van een alcohol- of drugsverslaving.

Amy’s Place beslaat 12 appartementen waar ruimte is voor maximaal 16 vrouwen. Zij worden geholpen hun draai in de maatschappij weer te vinden.

Volgens de naar de overleden zangeres genoemde Foundation is er in de Britse hoofdstad een schreeuwend gebrek aan opvanglocaties voor ex-verslaafden. “Er zijn 6 afkickklinieken voor vrouwen en maar 1 ander opvanghuis. Daar hebben ze 4 bedden en een wachtlijst van een half jaar.”

De Amy Winehouse Foundation werd in september 2011 opgericht ter nagedachtenis aan de wereldzangeres, die 5 jaar geleden op 27-jarige leeftijd aan een alcoholvergiftiging bezweek. “Dit project zal een groot verschil maken voor veel jonge vrouwen”, aldus Amy’s stiefmoeder Jane Winehouse, die als bestuurder betrokken is bij de stichting. “Het is moeilijk om een nieuwe start te maken, maar we gaan de vrouwen de hulp en steun geven om ze te laten slagen.”

Lees ook:Familie Amy Winehouse kan zich niet vinden in documentaire
Lees ook:Amy Winehouse krijgt standbeeld en straatnaam in King’s Cross, London
Lees ook:Omstreden documentaire AMY (Winehouse) vanavond in wereldpremière in Cannes
Lees ook:Eerste trailer: documentaire Amy Winehouse in juli in première
Lees ook:Documentaire over Amy Winehouse voor het witte doek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>