Stomme Spanjolen: moeder van stier die matador doodde moet ook in de pan

Het was notabene voorpaginanieuws. De Spaanse Matador Victor Barrio (29) verloor afgelopen weekend van een stier en werd gedood in plaats van het wrede spel van andersom. ‘Eigen schuld, dikke bult’, vinden wij hier in Nederland.

Maar nu wil de traditie dat de moeder van de stier wordt geslacht ‘om de bloedlijn te doden’. Zelfs in het land van de dieronvriendelijke bezigheid zijn woedende reacties.

Volgens sommige bronnen is moederkoe Lorenza al dood; ze zou een paar dagen geleden van ouderdom zijn gestorven. Ook het lot van Lorenzo, de stier die de vechter doorboorde, zou reeds beslecht zijn omdat vanwege het feit dat een stierenwinnaar uiteindelijk toch in de pan gaat.,

Dierentechten-organisatie PACMA schrijft op Facebook: ‘Wij kunnen maar één ethische oplossing bedenken om dit alles te stoppen: totale afschaffing van alle festiviteiten met stierenvechten’.

Achterhaalde onmenselijke macho-traditie. De stier wint van de mens. Hij doet wat de liefhebbers op de tribune willen dat hij doet. Dat zijn pas beesten!

Lees ook:Fotografe Marieke Dijkhof helpt anorexia-model beter te worden
Lees ook:Klokkenluidster FIFA: ‘Qatar moet WK terug geven’
Lees ook:Moedige Saoedische vrouwen kruipen vandaag toch achter het stuur
Lees ook:Zarayda Groenhart zet racistsich Facebook-ettertje op z’n plek
Lees ook:Kom op en like us: Powervrouwen.blog zit nu ook op FACEBOOK

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>