Het ei van Columbus: 1 dag oppassen voor hele buurt geeft je 4 dagen handen vrij

Ik vind het een superidee, zeker in een tijd waarin zowel mannen als vrouwen niet meer allemaal 5 dagen in de week elders werken. Er zijn meer parttimers, meer mensen die in 4 dagen 40 uur maken en ook meer thuiswerkers.

De meivakanties en zeker de komende zomervakantie stelt veel ouders van jong kroost voor opvangproblemen. De Vlaamse Eefje Cottenier kwam vorig jaar met het ‘ei van Columbus’…..

Wie zich een dag engageert om op een groep kinderen te passen, krijgt in ruil 4 dagen opvang voor zijn kroost, Begonnen in Kortrijk is het nu overgewaaid naar Gent. De stadsgemeenten ondersteunen het project onder meer door borg te staan voor de verzekering van de kinderopvang en de zoektocht naar geschikte locaties.

Ook het buurtgevoel van ouders en kinderen vaart er wel bij. “Het is een aangename ervaring voor de kinderen én voor de ouders die elkaar beter leren kennen. Zo’n kinderopvang zorgt mee voor een dorpsgevoel in de stad”, aldus 1 van de ouders in de krant Het Laatste Nieuws.

Lees ook:Moeders niet minder gaan werken ondanks duurdere kinderopvang
Lees ook:Arbeidsdeelname jonge moeders veel ongunstiger dan CBS doet voorkomen
Lees ook:Overlijdensverzekeringen voor vrouwen nu fors duurder
Lees ook:Meer mannen in de kinderopvang
Lees ook:Nederland holt achteruit op het gebied van kinderopvang

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>