‘Mensen die met een penis zijn geboren, blijven mannen’

De Australische auteur en feminste Germaine Greer maakte de laatste jaren weinig vrienden in de LGTB-scene met haar opmerkingen over transvrouwen. “Enkel en alleen je piemel eraf hakken en een jurk dragen, maakt je nog geen vrouw”, aldus Greer.

Haar Britse collega Fay Weldon doet er nu nog een schepje bovenop. Volgens haar is er maar 1 reden waarom mannen hun geslacht veranderen. “Het is de enige manier waarop ze kunnen terugvechten tegen de natuurlijke superioriteit van vrouwen.”

Het onderwerp transvrouwen is momenteel weer actueel vanwege de prachtige film THE DANISH GIRL, met Cate Blanchett in de titelrol van eerste geopereerde transgender in de wereld.

Aldus de inmiddels 84-jarige in The Sunday Times. “Noem me ouderwets, maar mensen met een penis zijn in mijn ogen mannen.”

Weldon ziet ook nog duidelijk genderverschil. “Mannen vinden dingen uit. Bestond onze maatschappij enkel uit vrouwen, dan zouden we nu geen televisie hebben. Maar wel veel mooie kussens.”

Tot slot liet ze nog optekenen dat anorexia een ziekte is ‘van meisjes die niet groot willen worden en geen maandstonden willen krijgen’. “In de vluchtelingenkampen in Syrië hebben ze geen anorexia hoor. Het feit dat je ongelukkig bent met je gewicht is een teken van het overconsumeren van deze maatschappij en te veel introspectie. Narcisisme eigenlijk.”

Weldon verontschuldigde zich later voor haar uitspraken, die volgens haar ‘off the record’ waren.

Lees ook:‘Als je je piemel eraf laat halen, ben je nog geen vrouw’
Lees ook:Rubensvrouw of liever de Anorexia-versie?
Lees ook:Technologie is te belangrijk om aan mannen over te laten
Lees ook:Vrouwen investeren minder, maar sparen meer dan mannen
Lees ook:Marc Jacobs vindt vrouwelijke mode-ontwerpers de besten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>