Sorry mannen, maar wij zeggen geen sorry meer

Het is bewezen dat vrouwen het woord ‘sorry’ meer voor in de mond hebben liggen dan mannen. Vooral Amerikaanse vrouwen.

Zij kunnen nu online hulp krijgen. Een nieuw ontwikkelde app scant mail op zogenaamde ‘het spijt me dat ik besta’-termen als ‘I just’, ‘I think’ en ‘sorry’…….

Tami Reiss, CEO van Cyrus Innovation, maakte de Just Not Sorry-app, omdat ze aan zichzelf en andere vrouwen had gemerkt dat ze zich veel te vaak verontschuldigden en hun meningen nodeloos verzachtten.

“Als je dat soort termen gebruikt, ondermijn je je gezag. Het wekt de indruk dat je weinig zelfvertrouwen hebt. En dat is niet handig als je investeerders zoekt voor je werk of met je collega’s communiceert over de juiste strategie.”

De app is vergelijkbaar met spellingscontrole. Termen die de eigen autoriteit onderuit halen, worden onderstreept. Ook is er uitleg beschikbaar over waarom bepaalde woorden en uitdrukkingen gemeden dienen te worden door vrouwen die serieus willen worden genomen.

Ingrid van Alphen, senior onderzoekster taalwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam, vindt de plugin juist een ‘ontluisterend’ initiatief, zegt ze vandaag in De Volkskrant. Het laat volgens haar zien dat vrouwen nog altijd op hun woorden moeten letten en hun taal moeten aanpassen. Volgens de taalwetenschapster is de enige oplossing te stoppen met het onderscheid tussen mannen- en vrouwentaal. Door steeds de verschillen te zoeken, houd je die verwachtingen in stand. Individuele verschillen tussen mannen onderling en vrouwen onderling zijn volgens haar veel belangrijker.

Wie het wel wat lijkt, kan de app alvast downloaden via de Chrome app store.

Lees ook:Vrouwen en mannen gaan steeds meer op elkaar lijken
Lees ook:De Glazen Plafond Index 2015
Lees ook:Excusez, maar elke man is ooit begonnen als een meisje
Lees ook:Mars & Venus op de schroothoop: mannen- en vrouwenhersenen gelijk
Lees ook:Jet Bussemaker: ‘Niet filmen, maar optreden bij geweld!’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>