‘Als je je piemel eraf laat halen, ben je nog geen vrouw’

De invloedrijke Australische feministe Germaine Greer heeft zich de woede van vele transgenders op de hals gehaald. Ze vindt namelijk dat zij geen vrouwen zijn. “Enkel en alleen je piemel eraf hakken en een jurk dragen, maakt je nog geen vrouw”, aldus Greer.

“Ik heb mijn dokter gevraagd me lange oren en vlekken te geven. Ook ga ik een lange bruine jas dragen, maar dat maakt me nog geen cockerspaniël!”

Greer veroorzaakte ook ophef toen ze Caitlyn Jenner, de vader van Kylie en Kendall, een aandachtstrekker noemde die de spotlights van haar familieleden probeerde te stelen.

De feministe zou een speech houden op de Universiteit van Cardiff, maar dat gaat niet meer door na protesten van activisten. Ze noemden haar een vrouwenhater, meldt The Telegraph.

“Transvrouwen zijn geen vrouwen, want ze weten niet hoe het is om een ‘big, hairy, smelly vagina’ te hebben”, zegt Greer die overduidelijk niet in geslachtsingrepen gelooft…..

De nu 76-jarige Germaine Greer is een Australische literatuurwetenschapper en publiciste. Ze wordt beschouwd als een van de invloedrijkste feministes van de 2e golf in de jaren ’70. Eén van haar bekendste publicaties is ‘De vrouw als eunuch’, waarin ze stelling neemt tegen de man als heteroseksuele veroveraar en tegen de daarbij aangeklampte vrouw.

Zo kiest ze voor de emancipatie van vrouwen en mannen en bij die laatsten voor de bevrijding van hun mythische last van superioriteitsgevoelens. Greer haalde zich in het verleden vaker de woede op de hals, toen ze zei dat transgenders ‘lugubere parodieën’ van vrouwen maakten en dat het fenomeen een zinsbegoocheling is.

Operaties en medische behandelingen noemde ze om die reden dan ook ‘onethisch’, omdat menselijk weefsel wordt verwijderd en de persoon in kwestie zijn of haar hele leven hormonen moet blijven slikken.

Greer pleit voor minder geslachtsoperaties, maar daarentegen wel voor meer vrijheid voor individuen om ‘binnen de eigen gender en seksuele geaardheid’ te kunnen leven. “Ik snap dat sommige mensen nou eenmaal zo geboren zijn en ze verdienen ook steun. Maar het is niet hetzelfde. Een man die zijn penis laat verwijderen, doet zichzelf geweld aan. Ik zeg niet dat mensen geen verandering mogen ondergaan. Het enige wat ik bedoel is dat zoiets ze nog geen vrouw maakt.”

Lees ook:‘Mensen die met een penis zijn geboren, blijven mannen’
Lees ook:Studiobaas Amy Pascal wil geen ‘potten’ en ‘poten’ meer horen in Hollywoodfilms
Lees ook:Malala Yousafzai is een ster aan het firmament
Lees ook:Athena is 6 jaar en de Rembrandt-muze van haar vader
Lees ook:Iraanse vrouwen krijgen boete als ze blootshoofds in auto zitten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>