Klokkenluidster FIFA: ‘Qatar moet WK terug geven’

Grote kans dat Qatar de organisatie van het WK voetbal in 2022 kwijt gaat raken.

Dat zegt Phaedra Almajid, één van de kopstukken van de bid-commissie.

Ze heeft inmiddels de bijnaam ‘de klokkenluidster van Qatar’ omdat zij meldde dat in 2011 het uitvoerend comité van de FIFA 1,2 miljoen euro kreeg in ruil voor hun stem voor de organisatie van het topevenement in het oliestaatje.

Alamajid vindt dat de bewijslast van de fraude zo groot is dat de wereldvoetbalbond niet anders kan dan de het WK terug te trekken.

Zij is een beschermde getuige onder de vleugels van de FBI en ze vreest voor haar veiligheid als het toernooi daadwerkelijk Qatar wordt ontnomen.

De uitverkiezing van het oliestaatje als organisator van het WK 2022 zorgde destijds voor een shock tijdens het FIFA-congres in 2010.

Almajid hoopt dat het recht uiteindelijk zegeviert. Wel is ze bang voor de extreme reacties. “Er zijn genoeg mensen die mij het liefst zien sterven, omdat ik mijn mond open trek, zeker omdat ik een vrouw en een moslima ben.”

Lees ook:De klokkenluidster van Qatar
Lees ook:Internationale voetbalbond FIFA kiest vrouwen in het bestuur
Lees ook:FIFA heeft in top 10 beste doelpunten 2 vrouwen goals
Lees ook:FIFA bobo’s nu vergezeld van 2 vrouwen
Lees ook:FIFA-voetbalgame nu ook met vrouwen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>