Westerse vrouwen moeten niet zo vriendelijk zijn in India (+meer tips voor op reis)

Gisteren werd bekend dat het opzeggingen regent op reisbureaus van vrouwen die geen trek meer hebben in een bezoek aan het land, dat elke week wel in het nieuws is met verschrikkelijke verkrachtingen.

Vandaag wat (ongevraagd) advies van lokale mensen en van ondergetekende……..

De eigenaar van een populair restaurant in Mumbai tipt de westerse vrouwen: “Wees vooral niet te vriendelijk voor Indiase mannen.”

Dit brengt de lokale heren namelijk helemaal in de war waardoor zedendelicten nooit ver weg zijn.

Farhang Jehani, uitbater van het Leopold café, vertelde aan een Australische nieuwswebsite dat mannen in India de hartelijkheid van vrouwelijke reizigers vaak verkeerd interpreteren.

“Westerse vrouwen gedragen zich hier ontzettend goed, daar gaat het niet om”, aldus Jehani. “Ze zijn heel vriendelijk maar dat vormt helaas een probleem hier in India want zo geven ze de lokale mannen een verkeerd signaal.”

Het imago van India heeft de afgelopen tijd flinke deuken opgelopen. De dood van een 23-jarige vrouw, die in december verkracht werd door 6 mannen in een bus in New Delhi, leidde tot talrijke protestacties in India.

Het aantal gemelde groepsverkrachtingen is sindsdien gestegen en buitenlandse vrouwelijke toeristen worden daarbij niet gespaard.

Tip van deze vrouw die door allerlei landen van Midden Oosten, Afrika en Azië heeft gereisd: kleed je casual, luchtig bedekt en ‘low profile’. Dus passend hoofddeksel, jeans en overhemdblouse met mouwen, geen westerse sieraden, maar slippertjes en bijouterieën van de plaatselijke markt. Dat vinden ze altijd leuk en opent een gesprek. Zorg dat je een grote sjaal in je tas hebt, waarmee je in bepaalde weers- of religieuze omstandigheden je hoofd en/of schouders kunt bedekken en richt je onder de ‘locals’ vooral op vrouwen. Ga in dat soort landen, als je alleen reist, in een goed hotel zitten waar alles aanwezig is. ‘s Avonds in je eentje in horecagelegenheden kan als vrouw zijnde op veel plekken niet. Informeer je dus. Wees vriendelijk, maar ook gedecideerd.

Lees ook:Verkracht Indiaas tienermeisje in de fik gestoken
Lees ook:8 vrouwen dood na groepssterilisatie in India
Lees ook:Australië en de USA zijn de beste plekken om als vrouw te ondernemen
Lees ook:Vertel je dochters niet wat ze moeten aantrekken, leer je zonen geen verkrachters te worden!
Lees ook:Er zijn 60 miljoen te weinig vrouwen op aarde

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>