Wereldwijf Adele krijgt beeld in Madame Tussauds

Als je er enigszins toe doet, krijg je een wassen beeld van jezelf in Madame Taussauds.

Popster Adele is er zo een.

De naamgeefster van deze musea werd geboren als Marie Grosholtz in Straatsburg in 1761, als dochter van de huishoudster van Dr. Philippe Curtius, een arts in Bern. Dr. Curtius modelleerde voor anatomische lessen menselijke organen.

In 1765 verhuisde hij naar Parijs, waar hij een wassenbeeldenkabinet opzette.

2 jaar later liet hij Marie en haar moeder overkomen. Marie leerde het vak van Dr. Curtius, die zij ‘oom’ noemde, en op haar 17e maakte zij haar eerste wassen beeld, van Jean-Jacques Rousseau…….

Tijdens Franse Revolutie van 1789 kreeg Marie Tussaud de opdracht om de gezichten van beroemde slachtoffers van de guillotine in was te vereeuwigen, om ze in het Revolutiemuseum ten toon te stellen. Na het overlijden van Curtius in 1794 erfde Marie Tussaud de gehele collectie.

In 1802 vertrok Mme Tussaud naar Londen. Toen vervolgens de Frans-Engelse oorlog uitbrak kon ze niet terug en reisde ze met haar collectie door Groot-Brittannië en Ierland. In 1835 opende ze haar eerste wassenbeelden-museum in Baker Street in Londen.

Samen met haar 2 zoons zette ze het museum voort tot aan haar dood in 1850. In 1884 verplaatste haar kleinzoon Joseph Randall de collectie naar de huidige plaats op Marylebone Road. Sinds 1971 zijn ook buiten Engeland nieuwe vestigingen van Madame Tussauds geopend. De eerste daarvan was Amsterdam, waar nu ook het nieuw te maken beeld van zangeres Adele komt te staan.

Volgens een woordvoerster van het Amsterdamse Madame Tussauds is de vereeuwiging van popidool Adele een ‘perfecte toevoeging’ aan hun muziekpodium.

“Ze is op dit moment een van de succesvolste zangeressen ter wereld en een van de meest populaire persoonlijkheden. Sinds de release van ‘Skyfall’ is de vraag naar een beeld van haar enorm toegenomen en dit leek ons het juiste moment om haar te eren na het fenomenale succes met het nummer.”

Haar wassen evenbeeld is vanaf juli te bewonderen en zal gehuld zijn in een lange zwarte jurk die lijkt op de jurk die Adele droeg bij de uitreiking van de Grammy’s in 2012. Ze komt naast collega’s Lady GaGa en Beyoncé te staan.

Lees ook:Schrijvende Anne Frank in Madame Tussauds Wenen
Lees ook:Ook vorstinnen Wilhelmina en Juliana zijn van de partij op 30 april
Lees ook:Koningin Juliana tijdelijk terug op Paleis Soestdijk
Lees ook:Zangeres ADELE (‘Heb ik dat?’) onderscheiden door Prins Charles
Lees ook:Adele & Lady GaGa werken samen aan feministische hitsong

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>