Behandel me als een dame

Onder bovenstaand motto is WOMEN Inc. een publiekscampagne gestart om te informeren over genderspecifieke gezondheidszorg.

Meer kennis hierover kan vrouwenlevens redden

Startschot van de campagne is de onthulling van een reusachtige poster van een naakte dame op pui van het Corpus-gebouw langs de A44 in Leiden.

“We hebben gekozen voor deze guerrilla actie op het gebouw van CORPUS omdat het symbool staat voor het menselijk lichaam”, aldus Christine Swart, Managing Director WOMEN Inc. “Dat is bedoeld als onzijdig beeld, maar de meesten zien er een man in. De komende week zetten we hier een vrouw tegenaan. Waarschijnlijk roept onze campagne ook veel vragen op bij vrouwen (en mannen). Zoals: wat betekent dit voor mij als patiënt? Daar is vaak nog geen antwoord op omdat er nog veel onderzoek gedaan moet worden.”

70% van de mensen weet niet dat er te weinig kennis is over vrouwen in de gezondheidszorg, voor het stellen van een optimale diagnose en behandeling. Om gelijke kansen af te dwingen roept de actiegroep alle vrouwen (en mannen) op van zich te laten horen om zo doorbraken te kunnen realiseren in de praktijk van artsen, psychologen, zorgverzekeraars, farmaceuten en beleidsmakers.

Ook hopen ze met ‘Behandel me als een dame’ bij te dragen aan grotere bewustwording onder vrouwen, zodat ze beter voorbereid op gesprek gaan bij zorgverleners.

Ondanks de genderspecifieke problemen die vrouwen in de zorg ervaren, ziet WOMEN Inc. lichtpuntjes. “Gelukkig geeft ook 62% van de artsen aan dat ze behoefte hebben aan meer kennis en dat hebben we in gang gezet:, aldus Swart.

Lees ook:WOMEN Inc. lanceert actiejaar ‘Kwaliteitszorg voor iedereen’
Lees ook:‘Vrouwen zijn DE LUL in de gezondheidszorg’
Lees ook:Mannen de norm in gezondheidszorg, vrouwen de Sjaak
Lees ook:Man en vrouw zijn gelijk, maar niet bij de dokter
Lees ook:#HeForShe van Emma Watson loopt als een tierelier

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>