Blote borsten: wel als ze sexy verpakt zijn, niet als ze baby’s voeden

De wereld weet niet goed wat het aan moet met vrouwenborsten. Mannen kunnen blijkbaar topless over straat en op strand, terwijl vrouwen het vooral bedekt moeten houden.

Tegen deze (vooral in de VS levende) ongelijkheid wordt al jaren gestreden door de beweging #FreeTheNipple.

De driedubbele moraal op het gebied van vrouwenborsten gaat verder. In de abri’s en in tijdschriften prijken de mooiste foto’s van prachtige vrouwen met dito borsten en lingerie.

Maar een voedende moeder zien we liever niet. Waar waren de bulten aan de voorkant van een vrouwenlijf toch ook alweer voor bedoeld?

Ook Maria Corry uit North Carolina ergert zich groen en geel aan deze schijnheiligheid. Ze postte daarom een foto van zichzelf terwijl ze haar baby borstvoeding geeft met slechts één doel: andere moeders erop wijzen dat het normaal is. Alleen: prompt kreeg ze een storm van kritiek over zich.

5 van haar Facebookvrienden rapporteerden haar foto wegens ‘ongeoorloofd bloot’. De sociale netwerksite liet de afbeelding staan, omdat er geen tepel in beeld was.

Om de dubbele moraal omtrent het vrouwenlichaam bloot te leggen, postte Corry later een foto waarop ze borstvoedend poseert met een foto van een Victoria’s Secret model in lingerie voor zich. “Ik durf te wedden dat deze foto niet gerapporteerd zal worden, want die zie je in elk winkelcentrum, op een gigantisch reclamebord voor de winkel. Dit zie je overal en dat wordt algemeen aanvaard. Maar een vrouw die haar baby voedt, wordt scheef aangekeken. Dat is zo absurd.”

Onderstaande verboden commercial toont die dubbele moraal nog maar eens aan. Het gaat om reclame van Lane Bryant, een merk van plussize kleding. Zenders ABC en NBC keurden hem af. Kijk en verbaas u…

Lees ook:Het verband tussen lingerie en de positie van de vrouw
Lees ook:Dubbele achternamen in België nog geen doorslaand succes
Lees ook:Erotische borsten mogen wel, moederborsten niet
Lees ook:FACEBOOK overstag: geen seksistische en haat-pagina’s meer
Lees ook:1 tepel over het hoofd gezien en van Facebook afgekieperd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>