Frouke Vermeulen is bore out coach

Instorten na hard werken, wordt al snel gelabeld als een ‘burn-out’. Te gauw, want er kunnen legio andere oorzaken zijn. Wel hard werken, maar in een baan die niet inspireert bijvoorbeeld.

Frouke is 31, hoogopgeleid en aan de slag in haar eerste baan als ze instort. De diagnose: een bore-out, na een maandenlang gevecht tegen intense verveling.

Door het zware taboe dat rust op verveling op het werk hield ze al die tijd de schijn hoog voor haar collega’s, vrienden en familie. Maar op haar werk telde ze elke minuut van de dag af en haar vrije tijd bracht ze vaak apathisch door op een stoel.

Tot haar lichaam voor haar besliste.

In ‘Vechten tegen verveling’ vertelt Frouke openhartig over de jaren voor de instorting en de maanden van ziekteverlof die erop volgen. Ze deelt de immense schaamte, de frustratie vanwege het taboe en de invloed van verveling op haar lichaam en manier van denken.

Op basis van wetenschappelijke literatuur en haar eigen ervaring licht ze de (potentiële) oorzaken, het verloop en de symptomen van een bore-out toe. Ze vertelt ook over haar herstel en de hulp die ze moest zoeken. Frouke hoopt met dit boek mensen in gelijkaardige situaties de herkenning en erkenning te bieden waar ze zelf zolang naar heeft gezocht en die absoluut noodzakelijk zijn in het herstelproces.

Frouke Vermeulen (1981) studeerde biologie en behaalde een doctoraat in de wetenschappen. Na haar bore-out maakte ze een grondige carrièreswitch, en als coach helpt ze nu mensen die kampen met een bore-out, hoogsensitiviteit en hoogbegaafdheid.

Lees ook:Erica de Winter over de vrouw die haar man werd
Lees ook:Arianna Huffington: ‘Slaap jezelf een weg naar de top!’
Lees ook:Meryl Streep: er anders uitzien is je kracht!
Lees ook:Part-timers minder tevreden over carrière dan voltijds werkenden
Lees ook:Aantal WW’ers daalt dankzij vrouwen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>