Minister Schippers steekt 12 miljoen in medische wetenschap vrouwen

Vandaag is de aftrap van het door Women Inc. georganiseerde actie jaar ‘Kwaliteitszorg voor iedereen’ en nu al wordt bekend dat Minister Edith Schippers 12 miljoen euro steekt in genderspecifieke medische wetenschap.

Onderzoek wordt ook nu nog vaak toegespitst op mannen (blank en rond de 50), waardoor vrouwen regelmatig verkeerde diagnoses c.q. medicatie krijgen.

Dat zorgt voor meer nare bijwerkingen en daarbij liggen de totale zorgkosten bij vrouwen hoger en is er meer sprake van ziekteverzuim….

“We weten dat er verschillen zijn, maar over de oorzaken en gevolgen hiervan weten we nog veel te weinig”, aldus de minister. “We behandelen vrouwen op een manier die het best past bij mannen. We weten veel te weinig van hoe dat bij vrouwen anders zou moeten. Dat is niet acceptabel.”

Met het extra geld kan er onderzoek worden gedaan naar specifieke oorzaken en ziektebehandelingen bij vrouwen. Dat moet volgens Schippers de kwaliteit van de zorg en de kwaliteit van leven voor vrouwen aanzienlijk verbeteren.

Lees ook:Waarom is de loonkloof m/v in de bankensector het grootst?
Lees ook:Minister Edith Schippers vindt helemaal niks mis met spotje orgaandonatie
Lees ook:Man en vrouw zijn gelijk, maar niet bij de dokter
Lees ook:Minister Schippers pleit voor abortuspil via huisarts
Lees ook:Gymlessen op scholen moeten meer op meisjes gericht worden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>