WOMEN Inc. lanceert actiejaar ‘Kwaliteitszorg voor iedereen’

De medische wetenschap en daarmee de gezondheidszorg is vooral gebaseerd op de kennis van het blanke mannenlichaam.

WOMEN Inc. maakt zich hard voor verandering. Het vrouwennetwerk lanceert maandag, aan de vooravond van Internationale Vrouwendag het actiejaar ‘Kwaliteitszorg voor Iedereen’.

“Het is belangrijk dat iedereen tegelijkertijd in actie komt”, aldus de directeur WOMEN Inc. Jannet Vaessen.

Na een paar jaar lang thema’s op het gebied van geld onder de aandacht te hebben gebracht, is nu een vraagstuk rond de gezondheidszorg aan de beurt.

Zorgelijk is dat er te weinig bekend is over het verloop, de diagnose en de behandeling van veel ziekten bij vrouwen. Met als gevolg dat zij niet de zorg krijgen die ze nodig hebben. Zo wordt bijvoorbeeld 54% van de hartinfarcten van vrouwen niet herkend omdat de symptomen bij hen anders zijn dan bij mannen.

Tijdens de kick-off van deze nieuwe actie wordt de urgentie van genderspecifieke gezondheidszorg onder de aandacht gebracht bij mensen die werkzaam zijn in de gezondheidszorg en de farmaceutische industrie en bij zorgverzekeraars. Ook prominente figuren uit de politiek en de koningin wonen de kick-off bij. “Máxima zet zich ervoor in dat iedereen gelijk wordt behandeld, daarom raakt ons thema haar. Het is een betrokken mens.

Lees ook:‘Vrouwen zijn DE LUL in de gezondheidszorg’
Lees ook:Man en vrouw zijn gelijk, maar niet bij de dokter
Lees ook:Je kunt vrouwen niet als mannen behandelen in de medische zorg
Lees ook:‘De Kick’ van Helen Vreeswijk wordt verfilmd
Lees ook:Behandel me als een dame

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>