Gratis abortuspillen voor zwangeren die besmet zijn met ZIKA

De Wereld Gezondheids Organisatie verwacht dat er 3 tot 4 miljoen mensen besmet zullen raken met het zika-virus op de Amerikaanse continenten.

Uitbreiding zorgt er in Brazilië voor dat het aantal abortussen stijgt. In Colombia hebben zo’n 21.000 mensen het virus opgelopen, waaronder ruim 2100 zwangere vrouwen……….

Woman on Web is een online abortusservice. Vrouwen die minder dan 9 weken zwanger zijn, kunnen via de website een online consult doen. Het virus richt onherstelbare schade aan de hersenen van het ongeboren kind.

De organisatie, die voortkomt uit het bekendere Women on Waves, werkt alleen met abortusmedicatie.

Gynaecologe Rebecca Gomperts zegt dat de aangeboden gratis abortussen de onrust en paniek onder zwangere vrouwen in het gebied zal doen verminderen. “Nu zoeken vrouwen iemand die hen kan helpen bij een abortus. Zeker in een land als Brazilië is dat lang niet altijd veilig. Wij kunnen wel veilige hulp bieden als dat gewenst is.”

Het initiatief krijgt kritiek van het Erasmus MC in Rotterdam, meldt de NOS. Zij vinden het onverantwoord, omdat de beslissing over een abortus ten onrechte wordt losgetrokken van de gewone medische zorg.

De pillen worden volgens Gomperts pas verstrekt als de WHO groen licht geeft.

Lees ook:Geen nummers, maar namen: seksuele en voortplantings-rechten
Lees ook:Brazilië is gestopt met ‘blije hoeren’
Lees ook:Women On Waves stuurt abortusmedicatie per drone naar Polen
Lees ook:Vrouwen van ‘Women on Waves’ ontvangen 1e Els Borst Prijs
Lees ook:Voor- en tegenstanders abortus demonstreren elkaar onder de voet in Ierland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>