Britse ontvangt 1/2 miljoen omdat vader van haar kind politie-infiltrant bleek

Een voormalige Britse dierenrechtenactiviste krijgt een schadevergoeding van ruim een half miljoen euro, omdat ze verliefd werd en een kind kreeg van een man van wie ze niet wist dat hij een undercoveragent was.

De politieman infiltreerde medio jaren ’80 in het Londense activistenwereldje, maar keerde na zijn missie terug naar zijn echte echte leven met zijn gezin, zijn vriendin gebroken achterlatend met hun zoontje.

De Britse, die anoniem wil blijven, maar zich in sommige media Jacqui laat noemen, krijgt de schadevergoeding na een jarenlange juridische strijd.

Het is voor het eerst dat de Londense politie een schikking treft in zo’n zaak waarvan er nog ruim 10 zijn, meldt The Guardian.

Jacqui ontmoette Bob ‘Robinson’ in 1984. De toen 22-jarige dierenrechtenactiviste werd meteen verliefd op de ‘charmante en charismatische’ man die zich voordeed als medestrijder. Ze raakte zwanger en beviel in 1985 van hun zoon.

‘Goed gedaan Jac,’ schreef vader Bob haar na de bevalling. Hij toonde zich volgens haar een goede en zorgzame vader maar verdween in 1987 spoorloos, haar gebroken achterlatend.

In werkelijkheid was undercoveragent Bob Lambert teruggekeerd naar zijn echte vrouw en hun kinderen omdat zijn 5-jarige infiltrantenklus erop zat. Naast een kind, leverde de klus hem ook nog een promotie op.

Jacqui, die jaren naar de vader van haar kind gezocht had, ontdekte in 2012 via een artikel van Greenpeace-actvisten in een Britse krant de ware identiteit van de man van wie ze 24 jaar eerder een kind had gebaard.

Kijk naar de ontluisterende reportage van Channel 4, waarin meerdere vrouwen hun verhaal doen over Britse undercover-agenten op wie ze verliefd werden……..

The Police’s Dirty Secret (47mins – Dispatches/Channel4 – 24JUN2013) from Casey Oliver on Vimeo.

Lees ook:Amy Winehouse krijgt standbeeld en straatnaam in King’s Cross, London
Lees ook:TELEFILM KIJKEN: actueel thema over 2 lesbomoeders met een zoontje
Lees ook:Winnie de Poeh is eigenlijk een vrouwtje
Lees ook:Goedele Liekens gaat Britse kinderen sekslessen geven via school TV
Lees ook:Isa Hoes schrijft boek over haar overleden man Antonie Kamerling

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>