Roosevelt Kliniek Leiden is beste vulva-poli van NL

De Leidse Roosevelt Kliniek wordt benoemd tot de beste Vulvapoli van 2013.

De stichting Lichen Sclerosus reikt de de VulvAward jaarlijks uit op basis van onderzoek onder bezoeksters van de diverse vulva-poli’s van Nederland…..

De Roosevelt Kliniek blinkt uit in alle 7 kwaliteitscriteria die de stichting hanteert, zoals veiligheidsaspecten, informatievoorziening en kwaliteit van leven.

De medische deskundigheid van de gynaecoloog en dermatoloog wordt door vrouwen zeer hoog gewaardeerd.

Bram ter Harmsel, gynaecoloog en oprichter: “Uit schaamte stellen vrouwen met vulvaklachten een bezoek aan de gynaecoloog soms jarenlang uit. Dit gedrag willen wij als kliniek doorbreken. Wij zijn zeer vereerd met deze prijs, want persoonlijke zorg staat bij ons hoog in het vaandel.”

De vulva-poli is opgericht vanuit de filosofie dat vrouwen persoonlijke zorg in een vertrouwelijke omgeving nodig hebben en vrouwen worden tegelijk door een gynaecoloog en een dermatoloog onderzicht.

Lichen Sclerosus is een chronische huidaandoening in het genitale gebied van vrouwen, mannen en kinderen. Adequate zorg voor deze aandoening wordt in belangrijke mate verricht door vulvapoli’s.

Met de VulvAward wil de patiëntenvereniging extra aandacht vragen voor de ziekte. Vorig jaar werd de prijs gewonnen door het Radboud ziekenhuis in Nijmegen.

Lees ook:Four Freedoms Award voor Angela Merkel
Lees ook:Eleonor Roosevelt verkozen tot beste presidentsvrouw ooit
Lees ook:Dokter Fifi Groenendijk ontvangt Burgemeester Dales Prijs
Lees ook:Auteur Mensje van Keulen ontvangt Constantijn Huygens Prijs
Lees ook:Ineke Riem wint Jongeren Literatuur Prijs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>